Κ. Μητσοτάκης: Το λιανεμπόριο θα ανοίξει τη Δευτέρα

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 17:42
UPD:19:30
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει τη Δευτέρα με πολλή προσμονή, είπε στο τέλος της τριτολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί και η σημερινή θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο εκτός από τις κόκκινες περιοχές και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη, ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες, γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων, είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάθε δημοκρατική κυβέρνηση φεύγει ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της το βράδυ των εκλογών. Αυτό θα συμβεί και με τη δική μας κυβέρνηση» απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη που ήταν στο βήμα ακριβώς πριν.

Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι στην ελληνική Δημοκρατία ο κοινοβουλευτισμός βγήκε πιο ενισχυμένος από αυτή τη μακρά περιπέτεια, η ελληνική κοινωνία σήμερα σε πολλές εκφάνσεις της είναι πιο ώριμη.

Αναφερόμενος στα εμβόλια επισήμανε την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου που παίρνει το ρίσκο να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες με μία μόνο δόση. Αντέτεινε ότι η ελληνική πολιτεία θα έχει πάντα κάβα εμβόλια επειδή το εμβόλιο είναι διδοσικό και έτσι πρέπει να χορηγηθεί.

Πρόσθεσε ότι σημασία έχει να δοθεί έγκριση ώστε να βγαίνει μία περισσότερη δόση από κάθε φιαλίδιο, κάτι που θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, για την πρωτοβάθμια φροντίδα είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε κι επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Στην κ. Γεννηματά απάντησε πως 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή