Κίνα: Υπερχείλισε ποταμός, μισό εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 07:55
A- A A+

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σε περιοχές κοντά στις όχθες του ποταμού Χουάι, λόγω του κινδύνου εξ αιτίας πλημμυρών, ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνεται "εισβολή" ποντικών με ιδιαίτερα καταστρεπτικά αποτελέσματα, διότι έχουν μειωθεί τα φίδια και οι κουκουβάγιες.

Οι περισσότεροι εκτοπισθέντες είναι φτωχοί χωρικοί στην επαρχία Ανχούι, ενώ εκκενώθηκαν περιοχές στις επαρχίες Χενάν και Τζιανγκσού.

Ο Χουάι ξεκινά από τη Χενάν και κινείται παράλληλα προς το Γιανκτσέ και τον Κίτρινο Ποταμό.

Η Κίνα στο μεταξύ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργούν δύο δισεκατομμύρια ποντίκια που εκτοπίσθηκαν από τις πλημμύρες στην ανατολική επαρχία Χουνάν και έχουν καταστρέψει 1,6 εκατ. εκτάρια καλλιεργειών. Ειδικοί αποδίδουν την επιδημία στο ότι έχουν μειωθεί πολύ οι κουκουβάγιες και τα φίδια, τα οποία καταδιώκονται διότι είναι δημοφιλή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενώ τα φίδια είναι και δημοφιλές πιάτο στην κουζίνα του νότου.

"Ένα φίδι μπορεί να φάει έως και 400 ποντίκια, μια κουκουβάγια 1.500", γράφει η εφημερίδα China Daily. "Τα φίδια στην περιοχή αιχμαλωτίζονται και εξάγονται στη Γκουανγκντόνγκ τα τελευταία χρόνια όπου καταλήγουν στα τραπέζια. Αυτή έγινε επικερδής επιχείρηση που μείωσε τον αριθμό των φιδιών. Την ίδια τύχη είχαν και οι κουκουβάγιες".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή