Νεπάλ: Εκκληση στην κυβέρνηση για την υπόθεση του δημοσιογράφου που απήχθη

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 10:09
A- A A+

Έκκληση στην κυβέρνηση του Νεπάλ να κινηθεί για την υπόθεση του δημοσιογράφου Πρακάς Σινγκ Τακούρι, ο οποίος απήχθη πριν από μία εβδομάδα από μία άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση, τον Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Στρατό, απηύθυναν οι Ρεπόρτερς χωρίς Σύνορα.

Η οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι σκότωσε τον Τακούρι, τον οποίο απήγαγε στην πόλη Μαχεντραγκάρ στα δυτικά της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το πτώμα του.

«Οι αρχές πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να απελευθερώσουν τον Τακούρι ή να συλλάβουν τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, οι Ρεπόρτες χωρίς Σύνορα, σημειώνοντας ότι «εάν ο θάνατος επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του μετά από την κατάρρευση του αυταρχικού καθεστώτος του βασιλιά Γκιανέντρα και την επιστροφή της δημοκρατίας».

Ο δημοσιογράφος έγραφε στην τοπική εφημερίδα Αααγιάκο Σαματσάρ και στα άρθρα του υποστήριζε τον βασιλιά Γκιανένετρα, ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραδώσει όλες τις εξουσίες του τον Απρίλιο του 2006 μετά από εβδομάδες βίαιων διαμαρτυριών.

Συνολικά τα θύματα του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έληξε τον προηγούμενο Δεκέμβριο ξεπερνούν τις 13.000 αλλά κάποιες μικρές ομάδες ανταρτών με άγνωστο εξοπλισμό, συνεχίζουν τις εκδηλώσεις βίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή