Ισπανία-Κορωνοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων - Αυστηρότερα μέτρα λαμβάνουν οι Κοινότητες

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 14:57
UPD:15:03
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Ο αντιπρόεδρος της Καστιλλης & Λεόν (Castilla y León) στην Ισπανία, Φρανθίσκο Ιχέα,  ζήτησε την επιβολή κατ'οίκον περιορισμού εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε άλλο υπολογισμό», δήλωσε ο Ιχέα, αντιπρόεδρος της αυτόνομης κοινοτητας στη βόρεια Ισπανία, και ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συστήσει στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι «εκτός από λόγους εργασίας».

Ο πρόεδρος Generalitat της Βαλένθια Generalitat, Τσίμο Πούιγκ, δήλωσε αυτήν την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τη διανομή εμβολίων για να καταστήσει τη διαδικασία ανοσοποίησης στην Ισπανία πιο ευέλικτη, έτσι ώστε οι αυτόνομες κοινότητες που εμβολιάζουν ταχύτερα να λαμβάνουν περισσότερες δόσεις από ό,τι έχει συμφωνηθεί προς το παρόν.

Η Γαλικία έχει καταγράψει 1.189 κρούσματα την τελευταία ημέρα, το μέγιστο της πανδημίας, με 10.215 ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, πολύ κοντά στην κορύφωση της 7ης Νοεμβρίου.

Η εξάπλωση του ιού στην Καταλονία συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, με 4.473 λοιμώξεις, ενώ η περιοχή έχει αναφέρει άλλους 122 θανάτους.

Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την «πολύ ανησυχητική» κατάσταση της κρίσης στην υγεία, όπως περιγράφεται από τον Υπουργό Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, ο οποίος ανέμενε «δύσκολες εβδομάδες», αν και απέκλεισε τον περιορισμό στο σπίτι.

Την Τετάρτη, η Ισπανία έφτασε τα 38.869 νέα ημερήσια περιστατικά, το υψηλότερο ποσοστό της πανδημιας και 195 θανάτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή