Ισπανία-Κορωνοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στις Περιφέρειες

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 14:59
UPD:15:02
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

H αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, οδηγούν τις κατά τόπους περιφερειακές κυβερνήσεις στη λήψη επιπλέον μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Xunta de Galicia, της περιφερειακής αρχής της Γαλικίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, ανακοίνωσε την Τετάρτη την ενίσχυση των περιορισμών στην αυτόνομη κοινότητα από τα σήμερα μεσάνυχτα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έτσι, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το επόμενο πρωί, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα,η εστίαση θα κλείνει στις 6 το απόγευμα και οι επτά μεγάλες πόλεις της Γαλικίας, μεταξύ των οποίων η Λα Κορούνια και το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, κλείνουν τις εισόδους τους. Το νέο μέτρο έρχεται την ίδια ημέρα που η περιοχή καταγράφει το μέγιστο των καθημερινών λοιμώξεων, 1.047.

Η Λα Ριόχα (στη βόρεια Ισπανία) από την πλευρά της αποφάσισε να κλείσει το Λογρόνιο και τους δήμους Λαρδέρο και Βιγιαμεδιάνα. Επιπλέον, η Πρόεδρος Κόντσα Αντρέου ανακοίνωσε ότι οι κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα και απαγορεύονται οι επισκέψεις και οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους.

Στη Ναβάρα, η επαρχιακή κυβέρνηση προωθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης στις 21:00 και παρατείνει τους υπόλοιπους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Άλλες κοινότητες όπως η Μαδρίτη, η οποία είναι ήδη η δεύτερη ισπανική περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά (618) πίσω από την Εξτρεμαδούρα (1.076), ανησυχούν επίσης.

Η Ανδαλουσία και η Μούρθια κατέγραψαν 6.882 και 2.072 θετικά κρούσματα σε μία ημέρα αντίστοιχα αυτήν την Τετάρτη, το υψηλότερο στην πανδημία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή