Μειώσεις μισθών κατά 30% για να... βγει η χρονιά στη Ligue 1

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:53
UPD:10:17
EPA/IAN LANGSDON
A- A A+

Μειώσεις μισθών της τάξεως του 30% θα πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι της Γαλλίας, έτσι ώστε να επέλθει οικονομική ισορροπία, όπως αναφέρει το DNCG, οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την λογιστική παρακολούθηση των επαγγελματικών συλλόγων στην ευρωπαϊκή χώρα.

Η πανδημία έπληξε και το γαλλικό ποδόσφαιρ, με τη Ligue 1 να ήταν η μοναδική από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου που διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα της περιόδου 2019/2020, ενώ υπήρξε απώλεια της σύμβασης δικαιωμάτων με τη Mediapro αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.

O συγκεκριμένος οργανισμός εκτιμά ότι οι απώλειες των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (Ligue 1) στο τέλος της τρέχουσας περιόδου μπορεί και να ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του DNCG, Ζαν-Μαρκ Μικέλε, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «...χωρίς δραστική μείωση των μισθών, δεν υπάρχει βιωσιμότητα του μοντέλου». Να σημειωθεί ότι οι μισθοί είναι το κύριο μέρος των δαπανών για τους γαλλικούς συλλόγους των Ligue 1 και Ligue 2, καλύπτοντας πάνω από το 50%.

Την Τρίτη (12/01) οι ηγέτες του πρωταθλήματος, μαζί με ορισμένους προέδρους συλλόγων τόσο της Ligue 1 όσο και της Ligue 2, συναντήθηκαν με τη γαλλική ένωση παικτών (UNFP) για να συζητήσουν το θέμα της μείωσης των αμοιβών για τους παίκτες.

«Η μείωση των μισθών κατά 30% θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε σε μια μορφή οικονομικής ισορροπίας», τόνισε ο Μικέλε, καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ γης χώρας αυτό ήταν ακριβώς το ποσοστό μείωσης που ζητήθηκε από τους συλλόγους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις