Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Τελ Αβίβ

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 23:31
UPD:23:59
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Με πολύ μεγάλη νίκη, τη δεύτερη φετινή στις ισάριθμες συναντήσεις του με τη Μακάμπι, αποχώρησε από την έδρα των Ισραηλινών ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε στην παράταση 89-87 της «ομάδας του λαού» και του πρώην προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τις ομάδες ισόπαλες 73-73, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο μίλησε η ψυχή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13π., 2 τρίποντα), που με υπέροχες άμυνες και μεγάλα καλάθια οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 10-8 και τους κράτησε πολύ δυνατά στο κυνήγι της πρώτης οκτάδας, την ώρα που η Μακάμπι υποχώρησε στο 8-11.

Την προσεχή Παρασκευή (15/1, 21:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βιλερμπάν, στοχεύοντας στην τέταρτη συνεχή νίκη του. Η Μακάμπι είχε 5 νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της, πριν ηττηθεί απόψε από τους Πειραιώτες, που δεν είχαν διαθέσιμους Παπανικολάου και Χάρισον.

Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο η πειραϊκή ομάδα δεν είχε ρυθμό και βρέθηκε να κυνηγά συνεχώς τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν 18-13 στο 10΄ και 40-33 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε την απόδοσή της, ο Σλούκας εκτελούσε και μοίραζε απλόχερα τις ασίστ (21 πόντοι, 11 ασίστ), οι Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Έλις δήλωσαν παρόντες και βοήθησαν ώστε ο Ολυμπιακός όχι μόνο να «ροκανίσει» τη διαφορά αλλά να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να προηγηθεί μάλιστα.

Στα 59΄΄ πριν τη λήξη ο ΜακΚίσικ έστειλε στη γραμμή των βολών τον Χάντερ και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, με 2/2 έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (71-67). Ο Βεζένκοφ αστόχησε στο τρίποντο, αλλά ο Μάρτιν πήρε το ριμπάουντ, πέτυχε και το καλάθι, (71-69) στα 48΄΄.

Ο Κολοϊάρο προσπάθησε να γίνει «ήρωας» της Μακάμπι, όμως το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ο Βεζένκοφ πήρε το ριμπάουντ και ο Κολοϊάρο του έκανε φάουλ, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να γράφει το 71-71 στα 24΄΄ και ύστερα έκανε φάουλ στον Ντόρσεϊ, στα 19΄΄.

Αυτός ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή (72-71) και το επιθετικό ριμπάουντ πήρε ο Ουίλμπεκιν, που με 1/2 βολές έκανε το 73-71. Ο Ολυμπιακός είχε 15΄΄, ο Χάντερ έκανε φάουλ στον Σλούκα, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να είναι αλάνθαστος (73-73) στα 2΄΄ και να στέλνει το ματς στην παράταση, όπου η ελληνική ομάδα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις