Αλβανία: Αύριο η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 11:46
A- A A+

Αύριο, Σάββατο, θα διεξαχθεί στην αλβανική βουλή η τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Σέκουλι", από τη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων απουσίασαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης (του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα), ενώ παρών από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ίλι Μπούφι.

Πολιτικοί αναλυτές στα Τίρανα εκτιμούν πως ούτε σε αυτή την ψηφοφορία θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, από τη στιγμή που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Η αντιπολίτευση, μέσω του αρχηγού της ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπεν Μπλούσι, δήλωσε ότι δε θα μετάσχει ούτε στην αυριανή ψηφοφορία σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει τον υποψήφιό της Μπαμίρ Τόπι και δεν επανέλθει στο διάλογο με την αντιπολίτευση.

Αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία για να ενταχθούν υποψήφιοι στη διεκδίκηση της προεδρίας, καθώς στην τέταρτη και πέμπτη ψηφοφορία μετέχουν μόνο οι υποψήφιοι που έχουν πάρει τις περισσότερες ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή