ΟΣΕΤΕΕ: Οριστικοί πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος στον τομέα του Περιβάλλοντος

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 13:35
UPD:13:57
A- A A+

Μετά και τον ενδελεχή έλεγχο των κατατεθειμένων ενστάσεων, καταρτίστηκε ο οριστικοποιημένος πίνακας με τους επιτυχόντες/επιλαχόντες που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον τομέα του Περιβάλλοντος» που υλοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού    Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Συνολικά εγκρίθηκαν 1.437 αιτήσεις. Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα έδειξαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, με συνολικά 907 επιτυχόντες/επιλαχόντες. Ακολουθούν οι αιτούντες της Αττικής (267 εγκεκριμένες αιτήσεις), των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης (189 επιτυχόντες), της Στερεάς Ελλάδας (56 επιτυχόντες) και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με συνολικά 18 επιτυχόντες/επιλαχόντες.

Ο γεωγραφικός διαμερισμός αλλά και ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν αποδεικνύουν επίσης, την ορθότητα της επιλογής στην θεματολογία και το τεράστιο ενδιαφέρον που προκλήθηκε για αναβάθμιση των γνώσεων, κατάρτιση και πιστοποίηση στα αντικείμενα του Έργου μας. Το πρόγραμμα κατάρτισης που αφορά στα αντικείμενα:

α) Τήρηση Περιβαλλοντικών Όρων σε Έργα και Δραστηριότητες και

β) Σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα τελικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΟΣΕΤΕΕ www.osetee.gr αλλά και στη σελίδα του προγράμματος 024.osetee.gr.

Η ΟΣΕΤΕΕ τονίζει ότι χαρακτηριστικό της ολοκληρωμένης προσπάθειας που έγινε να επικοινωνηθεί το έργο σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα στη χώρα, κυρίως μέσω των φορέων συλλογικής οργάνωσής τους και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Η απλή αλλά απολύτως σαφής διατύπωση της προκήρυξης για την υποβολή των αιτήσεων και η πολύ προσεκτική επιλογή των ωφελουμένων σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, οδήγησε στην υποβολή δύο μόνο ενστάσεων οι οποίες απορρίφθηκαν αιτιολογημένα από την αρμόδια επιτροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή