Πέντε χρόνια σε τρεις λέξεις

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 10:47
UPD:10:51
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
[email protected]

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο από την εκλογή στη «γαλάζια» ηγεσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «πέντε χρόνια μετά, τρεις λέξεις έγιναν πραγματικότητα και παραμένουν στην επικαιρότητα: Ανανέωση, Διεύρυνση, Μεταρρυθμίσεις!».

Προσέθεσε δε πως «είναι οι πυξίδες της δράσης μας δίπλα στους πολίτες, για όλους τους πολίτες. Με νέες εμπειρίες και νέα ορμή. Προχωρούμε μπροστά!». Να σημειωθεί πως η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοράκη συνοδεύεται από το πρωτοσέλιδο εφημερίδας την επομένη της εκλογής του, το 2016.

Υπενθυμίζεται πως πριν από πέντε χρόνια είχαν γίνει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και στον δεύτερο γύρο βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που ήταν και ο νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης) και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στον πρώτο γύρο είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν είχαν όμως συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να συνεχίσουν στον δεύτερο και τελευταίο γύρο.

Στη «γαλάζια» αναμέτρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εστιάσει σε ένα μεταρρυθμιστικό προφίλ, ενώ η εκλογή του εκτιμάται πως είχε στείλει «μήνυμα» για άνοιγμα του κόμματος στον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Στη χθεσινή επέτειο αναφέρθηκαν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις τους, με αναφορές στο τι σηματοδότησε η αλλαγή στη γαλάζια ηγεσία. «Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. ενσάρκωσε την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού να περάσει από τη φενάκη στον ρεαλισμό και από τις υπεκφυγές στις αποφάσεις», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Γιώργος Στεργίου. Παράλληλα προσέθεσε πως «οι επιλογές του, πέντε χρόνια τώρα, αποδεικνύουν πως αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή