Παπαγιάννης και Μήτογλου έκριναν το ντέρμπι (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-75)

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 22:05
UPD:22:18
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Basket League με την ΑΕΚ (80-75) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» που είχαν κορυφαίους τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς και Μήτογλου, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-1 στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ κι απέχουν ένα βαθμό από την κορυφή (Περιστέρι), αλλά με δύο ματς λιγότερα.

Για την Ένωση, που στα τελευταία λεπτά είχε την ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση αναπνοής αλλά ήταν απελπιστικά άστοχη μέσα κι έξω από την ρακέτα, η σημερινή ήταν η 2η ήττα σε 9 αγώνες.

Ο σέντερ των «πρασίνων», Γιώργος Παπαγιάννης ήταν μακράν ο κορυφαίος των νικητών με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μήτογλου τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Νεμάνια Νέντοβιτς στο σκοράρισμα με 19 πόντους.

Να σημειωθεί ότι με τη νίκη αυτή οι «πράσινοι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά το «στραβοπάτημα» στο Λαύριο, αλλά και την ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην Euroleague. Νίκη που σαφώς θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί, με τα δύσκολα ματς κόντρα σε Βιλερμπάν και Φενέρμπαχτσε στις 13΄ και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα..

Από την ΑΕΚ, που διεκδίκησε το ματς μέχρι τέλους, αλλά οι Γκίγκας και Λάνγκφορντ έκαναν περιττές ενέργειες στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, κορυφαίος ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες (Σλότερ, Ζήσης, Κατσίβελης), ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Δημήτρη Μαυροειδή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις