Ινδονησία : Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 07:32
UPD:11:07
REUTERS/AJENG DINAR ULFIANA
A- A A+

Οι ινδονησιακές αρχές αναφέρουν ότι βρήκαν την τοποθεσία όπου πιστεύουν ότι τo επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 έπεσε στη θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα το Σάββατο.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air με 62 επιβαίνοντες εκτελούσε δρομολόγιο από την Τζακάρτα στην Ποντιάνακ,  στην επαρχία Δυτικού Καλιμαντάν, όταν εξαφανίστηκε από το ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Την Κυριακή εντοπίστηκαν σήματα τα οποία ίσως προέρχονται από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροσκάφους Boeing 737-500 που κατέπεσε στη θάλασσα μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, δήλωσε ο Μπαγκούς Πουρουχίτο, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας.

Περισσότερα από δέκα πλοία έχουν τώρα αναπτυχθεί στον χώρο με δύτες του ναυτικού.

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

REUTERS/PRASANTA KUMAR DUTTA

Οι ερευνητές αναλύουν επίσης αντικείμενα που πιστεύουν ότι είναι συντρίμμια από το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου ενός τροχού και ενός αντικειμένου που εικάζεται πως είναι μέρος της ατράκτου του αεροσκάφους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτα, Γιούρι Γιουνούς, δήλωσε ότι παραλήφθηκαν δύο τσάντες από την υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης. 

«Σήμερα το πρωί μας παραδόθηκαν δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro. Η αστυνομία έχει αρχίσει τη διαδικασία «αναγνώρισης» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης διακόπηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά ξεκίνησαν εκ νέου νωρίς την Κυριακή. Τέσσερα αεροπλάνα έχουν επίσης αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην αναζήτηση.

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος που αναζητείται δεν είναι ένα 737 Max, το μοντέλο της Boeing που καθηλώθηκαν στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019 έως τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή