«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη το Περιστέρι και κορυφή μετά τον πρώτο γύρο

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 22:02
UPD:22:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ο παίκτης του Άρη Milan Milosevic (Κ) επιχειρεί να σουτάρει ενώ τον μαρκάρει ο παίκτης του Περιστερίου Terran Petteway (Δ), κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης - Περιστέρι για την 11η αγωνιστική της Basket League στο κλειστό γήπεδο Nick Galis Hall, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

A- A A+

Στην πρώτη θεση της βαθμολογίας βρήκε ο πρώτος γύρος το Περιστέρι.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε στο «Αλεξάνδρειο» με 84-71 του Άρη και χάρις στη δεύτερη σερί νίκη του (προηγήθηκε αυτή επί του ΠΑΟΚ), ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Basket League στην κορυφή της κατάταξης με 18 βαθμούς (7-4), σε 11 αγωνιστικές, αν και οι διώκτες του έχουν λιγότερους αγώνες.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ανώτερη, ξέφυγε και με +26 πόντους (61-35) στις αρχές της 3ης περιόδου, αλλά εν συνεχεία εγκλωβίστηκε στην άμυνα ζώνης των Θεσσαλονικιών και είδε την τιμή της διαφοράς να πέφτει ακόμη και στο -6 (72-66).

Τότε ανέλαβε δράση ο 19χρονος Ζώης Καράμπελας, ο οποίος με πέντε διαδοχικούς πόντους έβγαλε τους «κυανοκίτρινους» από τη δύσκολη θέση και με 18 συνολικά ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός μπήκε στο ματς, μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού γκαρντ Ράιαν Χάροου στις αρχές της 3ης περιόδου και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη εκτός δωδεκάδας λόγω τραυματισμού.

Ο Άρης γνώρισε την 5η διαδοχική ήττα του, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς σε 10 αγώνες (3-7). 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις