Ο Ματιέ «κέρασε», ο «πιστολέρο»... «εκτέλεσε»

Πέρασε κι από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός (2-1 τον Παναιτωλικό) κι ετοιμάζεται για την Τούμπα
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 21:39
UPD:21:46
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να νικήσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1 και, πλέον, θα ετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη (13/01), με στόχο να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό από πολύ νωρίς την υπόθεση τίτλος!

Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών, οι δύο τελευταίες μακριά από το Καραϊσκάκη. Κι αν την περασμένη Τετάρτη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε «πάρτι» στην Τρίπολη επί του Αστέρα, απόψε, δεν ήταν ιδιαίτερα... απολαυστική, αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών της που ακόμη και σε μέτριες βραδιές μπορεί να παίρνει τ΄ αποτελέσματα που θέλει.

Κάπως έτσι συνέβη και στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Super League με τον Παναιτωλικό. Εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει κι έδειχναν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χρειάστηκε μία μαγική ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά στον Ελ Αραμπί, με τον τελευταίο να σκοράρει για 14η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα και να χαρίζει στον Ολυμπιακό την 13η νίκη στους Πειραιώτες σε 15 ματς (έχουν και δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα).

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να κάνει ένα αρκετά ευρύ ροτέισον στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έχοντας στο μυαλό του (και) τον εξ αναβολής ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο και Βαλμπουενά κι έριξε στο βασικό σχήμα τους Τζολάκη, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ και Μασούρα, ωστόσο δεν φάνηκε διαφορά στην αποτελεσματικότητα των «ερυθρολεύκων».

Μόλις στο 4’ ο Ντρέγκερ έκανε εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Φορτούνη, ο οποίος με το αριστερό πλάσαρε τον Κνετ κι άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 35’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2, όταν υποδέχθηκε ωραία τη μπάλα από σέντρα του Ντρέγκερ, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε από τα πρώτα λεπτά, με τον Παναιτωλικό να βγαίνει με πολύ μεγαλύτερο θάρρος στην επίθεση και να ισοφαρίζει στην πρώτη «επίσκεψή» του στα καρέ του Ολυμπιακού, με εξαιρετικό σε εκτέλεση γυριστό σουτ του Ταχάρ στο 48’, μετά σέντρα του Αριγίμπι.

Ωστόσο, στο 65’ οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Βρουσάι ξεπέρασε πολύ ωραία τον Μεντίνα, έδωσε στον Βαλμπουενά, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχασε την ισορροπία του, κατάφερε να βγάλει μία απίστευτη ασίστ στον Ελ Αραμπί, που δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 14ο εφετινό τέρμα του στη Super League.

Στο 68’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε ωραία κίνηση και σουτ, όμως ο Κνετ μπλόκαρε σταθερά, με τον Ολυμπιακό να κατεβάζει... ταχύτητα στο τελευταίο 20λεπτο και να κάνει απλή διαχείριση του προβαδίσματός του και του αγώνα, φτάνοντας στη 13η νίκη του στο πρωτάθλημα σε 15 αγώνες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις