Bundesliga: Νίκη μετά από έναν χρόνο για τη Σάλκε

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 18:47
UPD:18:55
EPA/LARS BARON / POOL

Η ομάδα της Σάλκε πανηγυρίζει τη νίκη της στη Bundesliga έναντι της Χοφενχάιμ.

A- A A+

Η Σάλκε έφτασε... μία ανάσα από το να ισοφαρίσει το χειρότερο σερί στα χρονικά του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά τελικά δεν θα γράψει άλλη μία «μαύρη σελίδα» στην Ιστορία της!

Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν είχε να νικήσει στην Bundesliga από τις 17 Ιανουαρίου 2019. Πέρασαν από τότε 30 ματς που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μέχρι το σημερινό (9/01) με την Χοφενχάιμ, στο οποίο οι «βασιλικοί μπλε» επιβλήθηκαν με 4-0 και ταυτόχρονα πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Να σημειωθεί ότι οι «βασιλικοί μπλε» είχαν φτάσει τα 30 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη, ένα λιγότερο από το απόλυτο (αρνητικό) ρεκόρ της -ερασιτεχνικής σήμερα- Τασμάνια Βερολίνου, την περίοδο 1965-66.

Το ό,τι... γλίτωσαν, το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Αμερικανό επιθετικό, Μάθιου Χοπ. Τρεις μήνες πριν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια και χωρίς να έχει σκοράρει ποτέ στις προηγούμενες τέσσερις συμμετοχές του στην Bundesliga, ο νεαρός πέτυχε σήμερα χατ-τρικ, χαρίζοντας στην Σάλκε βαθιά «ανάσα».

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά την εντός έδρας ήττα της Μάιντς από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (0-2), έχουν, όμως, πολύ δρόμο μπροστά τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Λεβερκούζεν απέφυγε μεν την τρίτη σερί ήττα, αλλά δεν κατάφερε γι΄ άλλη μια φορά να πετύχει «τρίποντο». Ο Σικ ισοφάρισε (1-1) το ματς με τη Βέρντερ στην «Μπάι Αρένα» σώζοντας την παρτίδα για τις «ασπιρίνες», που ενώ είχαν βρεθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην κορυφή της κατάταξης, η ήττα στο ντέρμπι από τη Μπάγερν αποδείχθηκε η αρχή της... κατηφόρας.

Εντυπωσιακή η Φράιμπουργκ, συνέτριψε 5-0 την Κολωνία που έμεινε για τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, ενώ σε ένα συναρπαστικό ματς στο Βερολίνο, η Βόλφσμπουργκ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Ουνιόν, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 51΄, λόγω αποβολής του Άρνολντ.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 15ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου            3-2
(36΄, 45΄ Χόφμαν, 49΄ Νόιχαους - 20΄πεν. Λεβαντόφσκι, 26΄ Γκορέτσκα)
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης            1-1
(73΄ Σικ - 52΄ Τοπράκ)
Φράιμπουργκ-Κολωνία                   5-0
(18΄ Ντεμίροβιτς, 39΄ Χέφλερ, 59΄ Σάλαϊ, 69΄ Λίνχαρτ, 79΄ Χέλερ)
Ουνιόν Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ         2-2
(29΄ Μπέκερ, 52΄ Άντριχ - 10΄ Στέφεν, 66΄πεν. Βέγκχορστ)
Σάλκε-Χοφενχάιμ                       4-0
(42΄, 57΄, 63΄ Χοπ, 80΄ Χαρίτ)
Μάιντς-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης          0-2
(24΄πεν., 72΄πεν. Αντρέ Σίλβα)

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις