Ράλι Ντακάρ: Ταξίδι στην περιπέτεια

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 07:00
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Tο Ράλι Ντακάρ του 2021 είναι ένα εντυπωσιακό ράλι εκτός δρόμου όπου δίτροχα και τετράτροχα οχήματα κυριολεκτικά «εφορμούν» στην άμμο και το ανώμαλο έδαφος. 

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Η 43η διοργάνωση φέτος πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση που αφορά μηχανές, αυτοκίνητα και φορτηγά διαρκεί 14 ημέρες, αρχίζοντας από τις 3 Ιανουαρίου και λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2021.

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Τα τοπία στη Σαουδική Αραβία προσφέρουν μεγάλο αριθμό παραλλαγών για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στη διαδρομή του Ντακάρ.

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Είναι η δεύτερη φορά που η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί τη δημοφιλή διοργάνωση, με την υποστήριξη της Σαουδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών. Το 2020 ήταν μια αναζήτηση της ανακάλυψης, ενώ η διαδρομή του 2021 θα είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης, σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Dakar Rally.

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην Τζέντα και οι διαγωνιζόμενοι θα διασχίσουν την έρημο, ενώ θα κινηθούν και κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας. 

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Η διαδρομή αποτελείται από ένα αρχικό στάδιο κατάταξης και 12 κανονικά στάδια, με μία ημέρα ανάπαυσης στο Ha'il στις 9 Ιανουαρίου. 

REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Το ράλι αρχικά είχε σχεδιαστεί να περάσει μέσα από 2-3 επιπλέον χώρες, με την Αίγυπτο και την Ιορδανία να φημολογούνται ως κύριες υποψήφιες. Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια και στα σύνορα λόγω της πανδημίας του Covid-19, η διαδρομή παρέμεινε μόνο εντός της Σαουδικής Αραβίας.

naftemporikigr με πληροφορίες Wikipedia
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή