Πέραμα: Νεκρός εντοπίστηκε και δεύτερος εργαζόμενος

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 19:10
A- A A+

Και δεύτερος εργάτης εντοπίστηκε νεκρός στα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ οι έρευνες της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό και άλλων εργαζομένων συνεχίζονται.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού «για το δυστύχημα που συνέβη στο Πέραμα και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, δήλωσε ότι «ο πόνος και η οδύνη, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των χαμένων εργατών, δεν μπορούν να παρακάμψουν το γεγονός ότι - απ’ ό,τι δείχνει η πρώτη έρευνα - η άδεια “gas-free” δεν υπήρχε, έτσι ώστε να γεννώνται ουσιώδη θέματα για το πως αντιλαμβάνεται το υπουργείο Απασχόλησης το ρόλο του στην προστασία των εργαζομένων, όταν κατά μέσο όρο καταγράφονται ετησίως, μόνο στο ΙΚΑ, 25.000 εργατικά ατυχήματα και έχουμε 11.000 συνταξιοδοτήσεις λόγω ατυχημάτων».

«Δύο ακόμη ανθρώπινες ζωές ήρθαν σήμερα να προστεθούν στο θλιβερό και εξοργιστικό κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας» δήλωσε σχετικά με την τραγωδία στο Πέραμα η Υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

«Η ζώνη θανάτου του Περάματος έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αντιμετώπιση των εργατών ως αναλώσιμο υλικό και βεβαίως τον νόμο της ΝΔ που επέτρεπε σε όποιον δήλωνε εργολάβος να στρατολογεί ανειδίκευτους ανέργους και να τους βάζει στις πιο σκληρές συνθήκες δουλειάς» δήλωσε σχετικά με το δυστύχημα στο Πέραμα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα πέρα από τις όποιες ευθύνες υπάρχουν».

«Για την άθλια κατάσταση στο Πέραμα υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο ασφάλειας των εργασιών και κυρίως της ίδιας της κυβέρνησης» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και διερωτήθηκε «ποιοι και πότε επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και πότε, όπως είπε θα ληφθούν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η ατέλειωτη αλυσίδα του θανάτου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή