Πρώτη νίκη με Χιμένεθ η ΑΕΚ

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 19:03
UPD:19:31
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Την πρώτη της νίκη με τον Μανόλο Χιμένεθ (είχε προηγηθεί το 3-0 από τον Ολυμπιακό) στον πάγκο της πέτυχε σήμερα η ΑΕΚ.

Με το γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 41ο λεπτό, η ΄Ένωση επικράτησε με 1-0 επί του Παναιτωλικού και μείωσε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που σε λίγη ώρα (19:30) θα δοκιμαστεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Η ΑΕΚ με εμφανή σημάδια καλής ψυχολογίας κατάφερε έστω και δύσκολα να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, στις οποίες είχε δύο ισοπαλίες (με Ολυμπιακό σε εξ αναβολής ματς, 1-1 και Βόλο, 2-2) και μία ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Η εικόνα της ΑΕΚ, παρά τη νίκη, ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο. Ο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τους Λιβάγια, Σιμόες, Ανσαριφάρντ, δεν είχε μαζί του τον Έλντερ Λόπες, με αποτέλεσμα να παρατάξει ένα σχήμα που σαφώς και δεν τον δικαίωσε.

Για 45 λεπτά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς «κέφι», χωρίς ταχύτητα, χωρίς έμπνευση. Η εικόνα τους μετριάζεται κάπως από το προβάδισμα που πήραν στο 41΄ όταν ο Μπακάκης έβγαλε μια «τυφλή» διαγώνια μπαλιά, ο Μάνταλος «μάζεψε» τη μπάλα στο πίσω δοκάρι και την έστρωσε στον Γαλανόπουλο οποίος άνοιξε το σκορ. Αν δεν υπήρχε κι αυτό το γκολ, απόρροια αδράνειας της αντίπαλης άμυνας και όχι δημιουργικού οίστρου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΑΕΚ έκανε ένα από τα χειρότερα πρώτα 45λεπτα των τελευταίων ετών.

Η εικόνα της βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο μέρος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Στο διάστηξμα αυτό έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς με τους Λιβάγια (51΄-στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα), Ολιβέιρα (62΄) καθώς οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της εξακολουθούν να παρουσιάζονται «νωχελικοί» στο γήπεδο.

Αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν οι τρεις βαθμοί απέναντι στον Παναιτωλικό που δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία. Αν εξαιρέσει κανείς το πλασέ του Ντάλσιο στο 53΄ από λάθος της άμυνας, οι Αγρινιώτες ήταν παντελώς ακίνδυνοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις