Πήρε θέση το Μιλγουόκι για τη μη απόδοση κατηγοριών στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 10:46
UPD:12:40
A- A A+

Θέση για την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν στις 23 Αυγούστου πήραν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Ως γνωστό τα «Ελάφια» δεν είχαν κατέβει στο Game 5 της σειράς των play off του ΝΒΑ με το Ορλάντο τον περασμένο Αύγουστο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό περιστατικό του θανατηφόρου πυροβολισμού του Τζέικομπο Μπλέικ από αστυνομικό.

Η εισαγγελεία των ΗΠΑ αθώωσε τον λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε τον Αφροοαμερικανό στην στην Κενόσα του Ουισκόνσιν. Η απόφαση να μην αποδοθούν κατηγορίες εναντίον του Ρουστέν Σέσκι σχολιάστηκε αμέσως από τους Μιλγουόκι Μπακς, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο οργανισμός των Μιλγουόκι Μπακς παραμένει σταθερός απέναντι σε αυτή την υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους γεγονότα και περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας και άμεσης κλιμάκωσης στην Μαύρη κοινότητα. Εμείς σαν οργανισμός θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να θεσπίσουμε την αλλαγή πολιτικής για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών.

Παραμένουμε δεσμευμένοι για να μιλάμε γι' αυτά τα γεγονότα, κοινωνικής αδικίας και κατά του ρατσισμού, και να φέρουμε μία αλλαγή στους Αφροαμερικανούς αλλά και στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητάς μας.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις