ΣΥΝ: Η Πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει τους εργαζομένους

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 12:28
A- A A+

«Καθώς ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας παραμένει τραγικά ανεπαρκής και ελλειμματικός, προβάλλει ως μείζον θέμα η πλήρης απουσία φορέα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα: «Τραγωδία στο Πέραμα με δύο εργάτες νεκρούς».

O κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι η «Πολιτεία φέρει βαρύτατες ευθύνες, αφού αδυνατεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους εργαζόμενους από τους θανάσιμους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται καθημερινά στο χώρο της εργασίας τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΝ ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «εάν αξιολογεί ως επαρκείς και αποτελεσματικούς τους μηχανισμούς ελέγχου των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους εργασίας και ειδικότερα στους εξαιρετικά υψηλής επικινδυνότητας χώρους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα» και

«εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία φορέα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων, ιδιαίτερα στους χώρους υψηλής επικινδυνότητας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή