Super League: Οι αριθμοί της 14ης αγωνιστικής

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 11:08
UPD:11:14
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Η πρεμιέρα της Super League στο νέο έτος ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και συγκεκριμένα με την Λαμία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (2-0) απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας και αήττητο εκτός έδρας μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (4/01), Άρη.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής ήταν η απώλεια του 12ου πέναλτι στη σεζόν, τρίτο για τον Παναιτωλικό, στατιστικό που δείχνει ότι σχεδόν σε κάθε αγωνιστική χάνεται κι από ένα πέναλτι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής. Επίσης, στη μάχη του πρώτου σκόρερ, ο Ελ Αραμπί δείχνει ότι κι εφέτος δεν θα έχει αντίπαλο.

Οι αριθμοί της αγωνιστικής:

-900 φορές έχει συμβεί πλέον στην ιστορία της κατηγορίας, γηπεδούχος ομάδα να νικήσει με σκορ 3-0, μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με αυτό το σκορ.

Βέβαια υπολογίζονται και οι αγώνες που κατακυρώνονται με μηδενισμό με αυτό το σκορ. Είναι το τέταρτο πιο συνηθισμένο νικηφόρο αποτέλεσμα για γηπεδούχο, μετά το 1-0 (2326 φορές), το 2-0 (1649 φορές) και το 2-1 (1421 φορές).

-100 αγώνες στη Super League συμπλήρωσε ο Μίλος Ντέλετιτς και το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο. Κέρδισε το πέναλτι που άνοιξε το δρόμο της πρώτης νίκης της Λαμίας.

-80 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει πλέον τη φανέλα της Λαμίας στη Super League, μετά τη συμμετοχή και των Τζανδάρη, Μπιάρνασον και Βλάχου.

-56 φορές έχει φέρει "λευκή" ισοπαλία ο Αστέρας στο πρωτάθλημα, τις περισσότερες από κάθ άλλο αποτέλεσμα, αφού έχει 55 φορές φέρει σκορ 1-1. Μάλιστα με τον Παναθηναϊκό ήταν το 28ο 0-0 εκτός έδρας, όσα ακριβώς έχει και εντός.

-50 αγώνες για τη Super League συμπλήρωσαν ο Τραϊανός Δέλλας στον πάγκο του Παναιτωλικού και ο Γιώργος Σίμος στον πάγκο του ΟΦΗ, στο παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες.

-40 έφτασαν τα γκολ που έχουν επιτευθχεί από πέναλτι στο πρωτάθλημα Super League. Άλλα 12 δεν κατέληξαν γκολ.

-3 πέναλτι έχει αποκρούσει στη Super League ο Δημήτρης Σωτηρίου, όλα με τη φανέλα του ΟΦΗ, κανένα όμως δεν μπόρεσε να συνδυάσει με καλό αποτέλεσμα. Και στα τρία ματς ο ΟΦΗ έχασε, από Άρη το Μάρτη του 2019, από ΠΑΟΚ το Φεβρουάριο του 2020 και από Παναιτωλικό τώρα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις