Ο κορωνοϊός τέχνας κατεργάζεται

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 07:00
via REUTERS/CEZARY ASZKIELOWICZ
A- A A+

Ένας ιδιοκτήτης παγοδρομίου στην πολωνική πόλη Szczecin πιστεύει ότι βρήκε έναν τρόπο να διατηρήσει την επιχείρησή του ανοιχτή παρά τους περιορισμούς του κορωνοϊού - και λειτουργεί ως ...ανθοπωλείο.

Το σχέδιό του είναι απλό: Ο πελάτης πρέπει να «αγοράσει» πρόσβαση στην «αποθήκη» λουλουδιών και στη συνέχεια να επιλέξει από ένα κουτί λουλουδιών στη μέση του παγοδρομίου.

«Μπορείς να πηδήξεις, να συρθείς ή να πας στα τέσσερα ... δεν χρειάζεται να φοράς πατίνια», δήλωσε ο Τομάζ Φορνάλσκι, ιδιοκτήτης του παγοδρομίου Lodogryf, στο τηλεοπτικό κανάλι TVN, το οποίο έδειξε ότι οι σκέιτερ κρατούσαν ροζ τριαντάφυλλα καθώς έκαναν κύκλους στο παγοδρόμιο.

EPA/LUKASZ GAGULSKI

Το σχέδιό του προέκυψε καθώς η Πολωνία επέβαλε lockdown τριών εβδομάδων σε ξενοδοχεία, πίστες σκι, παγοδρόμια και άλλες επιχειρήσεις από τις 28 Δεκεμβρίου για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η καραντίνα είχε ως στόχο να αποτρέψει ένα μεγάλο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες, ενώ η χώρα έχει αρχίσει τους εμβολιασμούς.

«Παραβιάζει τους κανόνες»

Αξιωματούχοι στο Szczecin λένε ότι ο Φορνάλσκι παραβιάζει τους κανόνες. «Λήφθηκε απόφαση και κοινοποιήθηκε στον ιδιοκτήτη για διακοπή αυτής της δραστηριότητας, και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή», δήλωσε η Μαλγκορζάτα Καπλάν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγιεινής της Szczecin.

REUTERS/CEZARY ASZKIELOWICZ

Ο Φορνάλκσι είπε ότι δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση. «Μέχρι να λάβουμε τη διοικητική απόφαση που θα σταματά την παροχή των υπηρεσιών μας, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε», είπε. Ο Φορνάλκσι δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται «δημιουργικά».

Στα ίχνη του Φορνάλσκι και θέρετρο σκι

Μια πίστα σκι στο θέρετρο Szczyrk συνεχίζει επίσης να λειτουργεί τα λιφτ για επιβάτες έλκηθρου αντί για σκιέρ σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τους περιορισμούς.

Τα βίντεο του TVN έδειξαν μια πλαγιά γεμάτη έλκηθρα στο χιονοδρομικό κέντρο Skrzyczne, ακόμη και με σκιέρ να κατεβαίνουν από τον λόφο.

Οι αρμόδιοι του Skrzyczne δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλιο από το Reuters.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή