«Κανένα πρόβλημα στο κύρος των Πανελλαδικών από το μεμονωμένο περιστατικό στη Θεσ/νίκη»

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 21:45
A- A A+

«Το μεμονωμένο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη της αλλοίωσης των αποτελεσμάτων στις Πανελλαδικές οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το κύρος των εξετάσεων και το αδιάβλητο, που είναι θωρακισμένο από κάθε πλευρά: Οι διαδόσεις που ακούστηκαν περί δήθεν περισσότερων γραπτών με αλλοιωμένες βαθμολογίες, δεν στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Κατσιλιέρη και του Συνασπισμού Γιάννη Δραγασάκη.

Επίσης, σημείωσε πως η μείωση των γραπτών που συγκέντρωσαν βαθμολογία κάτω απ’ τη βάση του 10, δεν οφείλεται στα ευκολότερα θέματα, αλλά στην καλύτερη προετοιμασία των ίδιων των υποψηφίων, λόγω και του συγκεκριμένου μέτρου.

Τέλος, ο κ. Ταλιαδούρος διευκρίνισε πως οι δύο καταγγέλλουσες καθηγήτριες διώκονται επειδή συνήργησαν σε αδίκημα. «Το ότι θα υπάρξουν ενδεχομένως ελαφρυντικά, διότι το κατήγγειλαν, είναι ένα άλλο θέμα» είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή