Ιππότης γίνεται ο Λιούις Χάμιλτον

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 13:57
UPD:20:33
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Τον τίτλο του ιππότη θα λάβει αύριο, δια χειρός της βασίλισσας Ελισάβετ και σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον θα είναι μεταξύ εκείνων που θα λάβουν την υψηλότατη τιμή, με ένα βραβείο η διαδρομή του οποίου ανάγεται στους μεσαιωνικούς χρόνους και απονέμεται σε επιλεγμένα άτομα, βάσει των επιτευγμάτων τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ο Χάμιλτον κατάκτησε φέτος τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του, ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ και δημιούργησε νέα παγκόσμια επίδοση νικών (95) ξεπερνώντας τον θρυλικό Γερμανό θρύλο.

Εκτός πίστας η δραστηριότητά του ήταν επίσης έντονη, καθώς ίδρυσε την «Επιτροπή Χάμιλτον» για να βελτιώσει την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ακόμη, αναδείχθηκε αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στο BBC και βρέθηκε μεταξύ των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων που επηρέασαν καταστάσεις, κατά το Time Magazine.

«Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας και η επιρροή του είναι τεράστια, τόσο εντός όσο και εκτός ενός αυτοκινήτου. Αυτό που έχει επιτύχει είναι εκπληκτικό. Όλοι στη Formula 1 τον συγχαίρουμε για την άξια αναγνώριση των επιτευγμάτων του και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερη από τη λαμπρότητά του το 2021», δήλωσε για τον Χάμιλτον ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντονιτσέλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις