Ξανάκλεισαν τα γήπεδα στο Λίβερπουλ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 21:22
UPD:21:25
Pool via REUTERS/CLIVE BRUNSKILL
A- A A+

Η σταδιακή επιστροφή των οπαδών στα στάδια της Πρέμιερ Λιγκ υπήρξε βραχύβια. Αντιμέτωποι με την ανάκαμψη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αγγλία, οι ομάδες του Λονδίνου είχαν ήδη αναγκαστεί να κλείσουν τις πόρτες τους στο κοινό, ενώ από σήμερα αυτό ισχύει επίσης για «Άνφιλντ» και «Γκούντισον Παρκ».

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη (30/12) ότι και η περιοχή του Λίβερπουλ θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο επιφυλακής 3 από τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι οι «κόκκινοι» και οι «τόφις», που τους είχε επιτραπεί να φιλοξενήσουν 2.000θεατές  από τις αρχές Δεκεμβρίου, αναγκάζονται για άλλη μια φορά να παίξουν πίσω από κλειστές πόρτες, για αόριστο χρονικό διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση της υγείας έχει γίνει ξανά ανησυχητική στην Αγγλία, όπου εντοπίστηκε και ανακοινώθηκε μετάλλαξη της Covid-19. Λόγω θετικών περιπτώσεων, δύο αγώνες έχουν ήδη αναβληθεί αυτήν την εβδομάδα: Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον τη Δευτέρα και Τότεναμ-Φούλαμ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για απόψε.

Αντιμέτωποι με αυτό το νέο κύμα, οι Άγγλοι εξετάζουν ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων στην Premier League. «Δεν βλέπω το νόημα να κάνω διάλειμμα. Πότε θα παίξουμε τους αγώνες;», αναρωτήθηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιαερ.

Ο αριθμός των θετικών τεστ Covid-19 στις ομάδες της ανώτατης κατηγορίας της Αγγλίας έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του σε διάστημα επτά ημερών, από τον περασμένο Μάιο. Δεκαοκτώ παίκτες και μέλη των επιτελείων βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ανίχνευσης του ιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις