Euroleague: Η Ζενίτ πέρασε από το Τελ Αβίβ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 00:15
UPD:00:19
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Η Μπασκόνια αναδείχθηκε νικήτρια στον ισπανικό «εμφύλιο» της 17ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Με σπουδαία ανατροπή, οι Βάσκοι υπερασπίστηκαν την έδρα τους, απέναντι στη Βαλένθια, και με το τελικό 71-70 «έπιασαν» τον Ολυμπιακό στην ένατη θέση της κατάταξης (ισοβαθμούν με ρεκόρ 8-8).

Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες» απώλεσαν την ευκαιρία για ένα «διπλό» τετράδας και συμβιβάστηκαν με την έβδομη ήττα τους.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης προσγείωσε... απότομα τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, με τους Ρώσους να υποχρεώνουν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τέταρτη ήττα στο «σπίτι» της και δέκατη στο σύνολο.

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε 78-72 των Ισραηλινών, βελτιώνοντας σε 10-5 το ρεκόρ του, με το οποίο «έπιασε» θέση στην τετράδα.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της, περνώντας νικηφόρα από το Βερολίνο, όπου σημείωσε το έκτο εφετινό «διπλό».

Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 74-71 της Άλμπα σημειώνοντας την πέμπτη σερί νίκη τους (συνολικά δέκατη), ενώ οι Γερμανοί υπέστησαν την τρίτη διαδοχική απώλεια και δέκατη σε 16 αναμετρήσεις.

Ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης ήταν αρκετό για την Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να πανηγυρίσει την έκτη συνεχή νίκη της και 12η στο σύνολο.

Οι Ισπανοί πέρασαν με 73-65 από την έδρα της Αναντολού Εφές, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους, που «έπεσαν» στη 10η θέση με ρεκόρ 8-9, σε πέμπτη ήττα στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις