Μπαρτζώκας: Είμαστε σε φάση αναδιαμόρφωσης του τρόπου που σκεφτόμαστε και παίζουμε

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 16:06
UPD:16:44
Olympiacos B.C.
A- A A+

Η αποστολή του Ολυμπιακού πέταξε με πτήση τσάρτερ για τη Μόσχα, όπου αύριο (29/12, 19.00) θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι», που θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τραυματία Κώστα Παπανικολάου, θα ήθελαν να αποχαιρετήσουν τη χρονιά και τον πρώτο γύρο με νίκη, αλλά όπως δήλωσε ο προπονητής τους θα πρέπει να κάνουν ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για να το πετύχουν. 

«Η Χίμκι είναι μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, όπως όλοι ξέρουμε. Παρόλα αυτά είναι στο τέλος της βαθμολογίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για να κερδίσουμε, κάτι που θα είναι σημαντικό για εμάς», υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Και συνέχισε: «Αυτό που βλέπουμε, όμως, είναι ότι η Χίμκι δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα με βάση το ταλέντο που έχει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μετράει μόνο το ταλέντο για μια ομάδα. Μετράει πόσο συμπαγείς είσαι, πόσο μπαίνεις και ανταγωνίζεσαι στο γήπεδο και πόσο κοινή γραμμή υπάρχει στο τι θέλει κάθε ομάδα να κάνει. Το δικό μου ζητούμενο, λοιπόν, είναι αυτό».

Αναφερόμενος στη χρονιά που σε λίγες ημέρες θα μας αφήσει, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε πως «ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια φάση αναδιαμόρφωσης όχι του ρόστερ του, αλλά του τρόπου που πρέπει να σκέφτεται και να παίζει. Αυτή είναι μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη και δεν παίρνει έναν ή δύο μήνες. Είμαι, όμως, πάρα πολύ αισιόδοξος πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

Από τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας μίλησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη. Ξέρουμε ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Η Χίμκι είναι αρκετά ταλαντούχα ομάδα. Εμείς, όμως, έχουμε προετοιμαστεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις