Ο Πίτερ Τζάκσον δεν σκηνοθέτησε την αγαπημένη του σκηνή στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 09:03
A- A A+

Ο Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτης της επικής τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», δήλωσε σε συνέντευξή του, πως δεν ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε την αγαπημένη του σκηνή των ταινιών.

Ο Τζάκσον ρωτήθηκε από τον Στίβεν Κόλμπερτ, ποια είναι η αγαπημένη του σκηνή σε ολόκληρη την τριλογία, και εκείνος απάντησε χωρίς δισταγμό: «Η σκηνή με τον μονόλογο του Γκόλουμ στους Δύο Πύργους».

«Αυτό που έπρεπε να γίνει αντιληπτό στο κοινό, ήταν ότι το Γκόλουμ ήταν μια διχασμένη προσωπικότητα. Είχε δύο εαυτούς: τον Σμήγκολ και το Γκόλουμ. Αυτό έπρεπε κάπως να το δείξουμε».

Ο Τζάκσον εκείνη την περίοδο ασχολιόταν με άλλα στοιχεία της παραγωγής, οπότε έπεισε την συν-σεναριογράφο και συμπαραγωγό, Φραν Γουόλς,  να σκηνοθετήσει τη σκηνή με τα δύο μισά του Γκόλουμ να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ο Τζάκσον είπε στον Κόλμπερτ ότι όχι μόνο η Γουόλς έγραψε τη σκηνή, αλλά σκηνοθέτησε και την αγαπημένη του στιγμή στην τριλογία.

«Η Φραν έγραψε μια σκηνή όπου ο Φρόντο και ο Σαμ κοιμούνται και το Γκόλουμ μιλάει στον εαυτό του εκείνη την στιγμή. Μάλιστα δεν χρειαζόμασταν καν τον Ελάιτζα Γουντ (Φρόντο) και τον Σον Όστιν (Σαμ) παρόντες», λέει ο Τζάκσον. «Της είπα, την έγραψες, μπες να την σκηνοθετήσεις. Και έτσι γυρίστηκε μια από τις διασημότερες σκηνές της τριλογίας».

Ο Πίτερ Τζάκσον αυτήν την περίοδο προωθεί την 4Κ αποκατάσταση των τριλογιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», οι  οποίες είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά μέσω της Warner Bros.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς