Κορυφαία φουνταριστός της 20ετίας (2000-2020) η Αλεξάνδρα Ασημάκη

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 12:29
UPD:16:35
ACTION IMAGES /ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ
A- A A+

Μία πάρα πολύ συμαντική διάκριση πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η πρώην διεθνής πολίστρια (αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση λόγω εγκυμοσύνης) αναδείχθηκε κορυφαία φουνταριστός της πρώτης 20ετίας του 21ου αιώνα, μετά από ψηφοφορία που διοργάνωσε η ιστοσελίδα total-waterpolo.

Στη διαδικασία συμμετείχαν φίλαθλοι. προπονητές και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, με τη μέχρι πρότινος αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο να παίρνει συνολικά την 6η θέση, ούσα όμως πρώτη ανάμεσα στις πολίστριες που αγωνίζονται ή αγωνίζονταν στη θέση της.

Καλύτερη παίκτρια της 20ετίας αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς και στην καλύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης οι συμπατριώτισσές της Άσλεϊ Τζονσον (τερματοφύλακας), Μελίσα Σάιντεμαν και Μπρέντα Βίλα, η εμβληματική αρχηγός της εθνικής Ιταλίας Τάνια Ντι Μάριο και η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκοφίεβα.

Στη δεύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν η Ιταλίδα τερματοφύλακας Φραντσέσκα Κόντι, οι Ισπανίδες Μάικα Γκαρσία και Άννα Εσπάρ, οι Ολλανδες Ίφκε Φαν Μπέλκουμ και Ντανιέλε ντε Μπρούιν, η Αυστραλή Ρόουενα Γουέμπστερ και η Ουγγαρέζα Μερσέντες Στίμπερ.

Στους άνδρες, κορυφαίος πολίστας της 20ετίας (2000-2020) αναδείχθηκε ο πρόωρα χαμένος Τίμπορ Μπένεντεκ, τρεις φορές "χρυσός" Ολυμπιονίκης με την εθνική Ουγγαρίας. Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Κροάτης Γιόσιπ Πάβιτς, που στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018.

Στην κορυφαία επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης οι Ούγγροι Ντένες Βάργκα και Τάμας Κάσας, οι Σέρβοια Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και Φιλίπ Φιλίποβιτς και ο Ισπανός (κουβανικής καταγωγής) φουνταριστός Ιβάν Πέρες.

Τη δεύτερη επτάδα απαρτίζουν ο Ιταλός τερματοφύλακας Στέφανο Τεμπέστι, ο Σέρβος φουνταριστός Ντούσκο Πιγέτολοβιτς, ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς, οι Κροάτες Σάντρο Σούκνο και Μάρο Γιόκοβιτς, ο Ισπανο-Βραζιλιάνος Φελίπε Περόνε και ο Ούγγρος Γκέργκελι Κις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις