Άρσεναλ... από τα παλιά, 3-1 την Τσέλσι

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 21:44
UPD:22:23
EPA/Andrew Boyers / POOL
A- A A+

Μετά από περίπου δύο μήνες, η Άρσεναλ «χαμογέλασε» ξανά στην Premier League.

Από το 0-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» την 1η Νοεμβρίου, ακολούθησαν για τους «κανονιέρηδες» επτά... οδυνηρές αγωνιστικές χωρίς νίκη (5 ήττες, 2 ισοπαλίες), με συνέπεια η ομάδα του Μικέλ Αρτέρα να «κατρακυλήσει» στην 15η θέση της Premier League, τρεις βαθμούς μακριά από ζώνη του υποβιβασμού!

Αυτά πριν το σημερινό ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι στο «Εμιρέιτς», στο οποίο η Άρσεναλ θύμισε την ομάδα που είναι «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστεί. Το συγκρότημα του Αρτέρα πέτυχε εμφατική νίκη με 3-1 επί των «μπλε» και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, σε αντίθεση με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ η οποία δεν «πατά» καλά τον τελευταίο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις ήττες στα τέσσερα ματς που έδωσε στο διάστημα αυτό (μόλις μία νίκη).

Ο Λακαζέτ και ο Τσάκα έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, με τον Σάκα στο 56΄ να «σφραγίζει» ουσιαστικά με το 3-0 το «τρίποντο». Ο Εϊμπραχαμ μείωσε στο 87΄ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στις καθυστερήσεις έχασαν πέναλτι με τον Ζορζίνιο (απέκρουσε ο Λένο).

Η Τσέλσι μετά την ήττα στο λονδρέζικο ντέρμπι κινδυνεύει να βρεθεί στο -9 από την κορυφή, εάν η Λίβερπουλ επικρατήσει της Γουέστ Μπρομ το απόγευμα της Κυριακής (27/12) στο «Ανφιλντ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις