ΝΒΑ: Δύο στα δύο για Μπρούκλιν και ΛΑ Κλίπερς

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 10:10
A- A A+

Το 2Χ2 στο ξεκίνημα του ΝΒΑ έκαναν οι ΛΑ Κλίπερς και του Μπρούκλιν, ενώ οι ΛΑ Λέικερς «άνοιξαν λογαριασμό».

Οι Κλίπερς επικράτησαν με 121-108 επί του Ντένβερ, παίρνοντας «γλυκιά εκδίκηση» για τον προ μηνών αποκλεισμό τους στο τελευταίο ματς της σειράς του 2ου γύρου των play off της περασμένης σεζόν.

Αυτή την φορά το ματς είχε μία... φυσιολογική κατάληξη με τους Κλίπερς να έχουν την «κατάσταση στα χέρια τους» από το ξεκίνημα και παρότι οι Νάγκετς πίεσαν σε κάποιες στιγμές η ανατροπή δεν έγινε.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Κουάι Λέοναρντ, ο οποίος έπεσε στο παρκέ αιμόφυρτος μετά από αγκωνιά που δέχτηκε από τον Σερζ Ιμπάκα κι αποχώρησε από το παρκέ. 

Όπως ενημέρωσαν αργότερα οι Κλίπερς ο σταρ της ομάδας απέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο του έγιναν 8 ράμματα στο στόμα.

Ο Πολ Τζορτζ με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Λέοναρντ να προσθέτει άλλους 21 πόντους, ενώ ο Ιμπάκα τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Για τους Νάγκετς, που έχουν ξεκινήσει την σεζόν με 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ (αλλά και 5 λάθη), ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ σημείωσε 23 πόντους.

                   «Σβηστή» νίκη οι πρωταθλητές

Με την επίθεση να... βγάζει φωτιές οι ΛΑ Λέικερς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πορωτάθλημα, επικρατώντας με 138-115 του Ντάλας, που έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Οι πρωταθλητές έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην άμυνα των Μάβερικς και με την τετράδα των ΛεΜπρόν-Ντέιβις-Σρούντερ-Χάρελ να πετυχαίνει τους 90 από τους 138 πόντους των «λιμνάνθρωπων».

Ο Άντονι Ντέιβις με 28 πόντους έδωσε το σύνθημα, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (22 πόντοι-10 ασίστ), Μοντρέζλ Χάρελ (22 πόντοι) και Ντένις Σρούντερ (18 πόντοι) ακολούθησαν και οι Λέικερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Μετά από δύο αγώνες το Ντάλας μετρά ισάριθμες ήττες, με την άμυνά του να μπάζει από παντού. Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 27 πόντους και 7 ασίστ.

                      Δύο στα δύο για το Μπρούκλιν

Με τους Ίρβινγκ και Ντουράντ να κάνουν... πάρτι το Μπρούκλιν έκανε «περίπατο» στη Βοστόνη επικρατώντας με 123-95 της Βοστόνης, η οποία προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Μιλγουόκι στο ίδιο γήπεδο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν οι Νετς δείχνουν ότι εφέτος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τρεις ημέρες μετά την επιβλητική νίκη επί του Γκόλντεν Στέιτ, το Μπρούκλιν... παρέσυρε και την Βοστώνη με τον... τυφώνα Καϊρί Ίρβινγκ να πετυχαίνει 37 πόντους με 7/10 τρίποντα και 8 ασίστ και τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει άλλους 29 πόντους (16 εκ ων οποίων στην τρίτη περίοδο όταν το Μπρούκλιν ξέφυγε στο σκορ).

Ο Τζέιλεν Μπράουν με 27 πόντους και ο Τζέισον Τέιτουμ με 20 πόντους (αλλά 9/22 σουτ) ξεχώρισαν για τους "Κέλτες", που είδαν μόνο τον Μάρκους Σμαρτ (12 πόντοι) να τους συμπαραστέκεται στην επίθεση, την ίδια στιγμή που η άμυνά τους ήταν σε άλλο γήπεδο.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις