Την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενημέρωσε για τις υποκλοπές ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 18:27
A- A A+

Την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, μετά από αίτημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Ο κ. Λαμπρινόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν δεν καταστρέφονταν τα στοιχεία, ίσως εντοπίζονταν οι υποκλοπείς. Παράλληλα, ανέφερε ότι έγινε πλήρης έλεγχος στην ERICSON, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν κάποιος μπήκε στο κεντρικό σύστημα της εταιρίας και τι έκανε, διότι έχουν καταστραφεί όλα τα στοιχεία των εγγραφών και έτσι δεν μπόρεσε να βρει τίποτα για κανένα.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ τόνισε ότι εκκρεμεί η λήψη της απόφασης για την ERICSON, γιατί η σύνθεση της Αρχής δεν είναι νόμιμη λόγω του ότι εκκρεμεί ο διορισμός αντιπροέδρου της, από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αν μετά από δύο χρόνια οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ο κ. Λαμπρινόπουλος απάντησε αρνητικά. «Το ελληνικό κράτος δεν διασφαλίζεται απέναντι σε επίδοξους υποκλοπείς. Ειδικά όταν η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της με τις δυνατότητες που έχει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης στελέχωσης και ενίσχυσης της, τόσο με υλικοτεχνική υποδομή όσο και με ανθρώπινο δυναμικό.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή