«Πλήρωσε» την κακή του εικόνα στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 21:48
UPD:22:02
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο Ολυμπιακός «ξυπνησε» αργά στην Κωνσταντινούπολη, είχε τον Βεζένκοφ σε... τρελό βράδυ, αλλά η κακή του εικόνα στην 2η και κυρίως στην 3η περίοδο έφερε την 8η ήττα για τους «ερυθρόλευκους» στην Euroleague με 84-77 από την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε ακόμη και με 13 πόντους πίσω στο τρίτο 10λεπτο προσπάθησε με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο να φέρει τα πάνω κάτω, «άγγιξε» μία σπουδαία ανατροπή με «μπροστάρη» τον Βεζένκοφ (μείωσε σε 75-74 στο 38΄) που πέτυχε τρία «κολλητά» τρίποντα, ωστόσο, τα λάθη και η αστοχία στο τελευταίο δίλεπτο, τον οδήγησαν στην τρίτη διαδοχική ήττα και όγδοη στο σύνολο (ρεκόρ 7-8).

Οι Τούρκοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες (ρεκόρ 6-10).

Οι Πειραιώτες μπήκαν... σα δαιμονισμένοι στο ματς και στην πρώτη περίοδο είχαν 7 εύστοχα τρίποντα. Στην άμυνα. όμως, δεν ήταν καλοί κι αυτό δεν τους επέτρεψε να πάρουν μια καλή διαφορά στο σκορ.

Στη συνέχεια άρχισαν να χάνουν τη σύνδεσή τους με το καλάθι των Τούρκων, ενώ στα πρώτα 6 λεπτά της 3ης περιόδου δέχτηκαν επιμέρους σκορ, 15-4!

Από το -13, πάντως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλησίασε στον πόντο, 75-74, χάρη σε 11 διαδοχικούς πόντους του Σάσα Βεζένκοφ με τρία σερί τρίποντα (!) και εξαιρετικές άμυνες του Λιβιό Ζαν-Σαρλ, με εναπομείναντα χρόνο 2 λεπτά.

Τα βήματα του Σακίελ ΜακΚίσικ στην πιο κρίσιμη επίθεση, ένα τρίποντο «μαχαιριά» του Νταϊσόν Πιερ (14π.) και ένα μεγαλοπρέπες «στοπ» του πρώτου σκόρερ της Φενέρ, Γιαν Βεσελι (17π.) σε σουτ τριών πόντων του Σπανούλη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Αυτή ήταν η 8η ήττα του Ολυμπιακού σε 15 αγώνες, ενώ η Φενερμπαχτσέ ανέβηκε στο 6-10.

Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, καθώς τραυματίστηκαν οι Οκτάβιους Έλις και Κώστας Παπανικολάου, κι ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στην Αθήνα με μυϊκό σπασμό στη μέση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις