Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στο θέμα Ερτέλ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 13:04
UPD:13:06
EPA/Alejandro Garcia
A- A A+

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην επιτρέψει στον Τομά Ερτέλ να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Βαρκελώνη, μετά τον αγώνα με την Αναντολού Εφές ήταν έντονες.

Κάτω από τις πιέσεις που υπήρξαν η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» αντέδρασε άμεσα και με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Γάλλος πλέι μέικερ πήγε στην Κωνσταντινούπολη γνωρίζοντας πως δεν θα βρίσκεται στην δωδεκάδα του αγώναυ και πως πάρα πολύ σύντομα θα έχει διευθετηθεί το θέμα του συμβολαίου του.

Οι άνθρωποι της «Μπάρτσα» στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι ο Ερτέλ ζήτησε να ταξιδέψει με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη αν και γνώριζε πως θα έμενε εκτός αποστολής από το ματς με την Αναντολού, προκειμένου να ασχοληθεί με το επαγγελματικό του μέλλον.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται πάντως στο κείμενο των Καταλανών είναι αν η μη επιβίβαση του Ερτέλ στο αεροπλάνο της επιστροφής ήταν απόφαση που πάρθηκε από κοινού ή απλώς ανακοινώθηκε στον Γάλλο, με την ομάδα να κλείνει εισιτήριο στον έμπειρο παίκτη για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεδομένης της κατάστασης με τον Τομά Ερτέλ, ο σύλλογος θέλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

1. Την Κυριακή, την ημέρα που η ομάδα αντιμετώπισε την Μπανταλόνα, ο σύλλογος και ο παίκτης αποφάσισαν να μην αγωνιστεί για να αποφύγει πιθανό τραυματισμό στον δρόμο για την λύση του συμβολαίου του.

2. Την Δευτέρα ο σύλλογος άφησε τον παίκτη, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής κόντρα στην Αναντολού Εφές, να ταξιδέψει με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να διευθετήσει το επαγγελματικό του μέλλον, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπός του.

3. Την Τρίτη ο παίκτης ζήτησε άδεια να περάσει χρόνο με την ομάδα στο ταξίδι όσο λύνει το θέμα του επαγγελματικό του μέλλον.

4. Το βράδυ της Τρίτης, ο σύλλογος και ο εκπρόσωπος του παίκτη διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν να τις συζητήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων και όντας εκτός ομάδας για τον αγώνα, αποφασίστηκε να μην επιστρέψει ο παίκτης με την αποστολή.

Ο παίκτης δεν έμεινε χωρίς φροντίδα, αφού του δόθηκε άδεια να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις (ξενοδοχείο) κλείστηκε εισιτήριο και όλα τα σχετικά έγγραφα - για να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη την επόμενη μέρα.

5. Τέλος, ο σύλλογος θα ήθελε να ανακοινώσει ότι ο Τομά Ερτέλ είναι ακόμα παίκτης της Μπαρτσελόνα και περιμένουμε να λυθεί το ζήτημα του μέλλοντός του τις προσεχείς ημέρες.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις