Ήταν μόνος του ο Νέντοβιτς

Οι 39 πόντοι του Σέρβου δεν αρκούσαν στον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε με 89-81 από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 23:21
UPD:23:36
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Η «ραψωδία» του Νεμάνια Νέντοβιτς στο Τελ Αβίβ δεν αρκούσε στον Παναθηναϊκό για να φύγει νικητής από την έδρα τη Μακάμπι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο που είχε και με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να παίρνει στο φινάλε την κατάσταση στα χέρια του και να πετυχαίνει μεγάλα καλάθια επικράτησε με 89-81 των «πρασίνων» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μετά το «καταστροφικό» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 15 πόντους, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην άμυνα στο δεύτερο μισό του ματς, αλλά η άμυνα δεν αρκούσε όπως αποδείχθηκε μιας και ο Νέντοβιτς ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση.

Οι 39 ποντοι του Σέρβου γκαρντ (ρεκόρ καριέρας) δεν έφτασαν στο «τριφύλλι» που γνώρισε την 10η ήττα του στην διοργάνωση σε 15 ματς, ενώ οι Ισραηλινοί πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη και έβδομη στο σύνολο, με την οποία παραμένουν στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Ο Νέντοβιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που τελείωσε το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων και στατιστικά για... Όσκαρ (39 πόντους με 7/13 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος). Απέναντί του είχε όμως, έναν εξίσου χαρισματικό σκόρερ, τον Σκότι Ουίλμπεκιν ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους (4/8τρ.).

«Κλειδί» στην επικράτηση της Μακάμπι, οι βοήθειες που είχε ο Ουίλμπεκιν στην επίθεση (Ελάια Μπράιαντ 13π,. Οθέλο Χάντερ 13π.), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός όπως προαναφέραμε είχε μοναδικό παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Νέντοβιτς.

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι ο Ερυθρός Αστέρας (εκτός έδρας) την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις