Χιμένεθ το πρώτο φαβορί για την ΑΕΚ

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:53
UPD:17:54
Eurokinissi Sports/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι έτοιμος να κάνει την τέταρτη... θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Από το βράδυ της Δευτέρας (21/12) ο Μάσιμο Καρέρα έχει (ουσιαστικά) «τελειώσει» από την Ένωση και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την ΠΑΕ που να επισημοποιεί το «διαζύγιο» με τον Ιταλό τεχνικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις κι αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες,ο επικρατέστερος για την θέση του προπονητή είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς ν΄ αποκλείεται και η περίπτωση του Γκουστάβο Πογέτ.

Το κοινό των δύο προπονητών είναι πως γνωρίζουν πολύ καλά την ομάδα, ο μεν Χιμένεθ από τις τρεις προηγούμενες θητείες του στο τιμόνι των «κιτρινόμαυρων», ο δε Πογέτ από τη συνεργασία που είχε μαζί τους τη σεζόν 2015/2016.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει έως το απόγευμα της Τρίτης (22/12) ο Μανόλο Χιμένεθ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει και πάλι στην ΑΕΚ, με το μοναδικό «αγκάθι» που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις του με την διοίκηση ν΄ αφορά την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του.

Ο Ισπανός προπονητής δεν επιθυμεί να υπογράψει για έξι μήνες και μετά να μπει σε νέο κύκλο επαφών με τους ανθρώπους της ΠΑΕ για την επέκταση του συμβολαίου του ή, όχι. Θέλει από τώρα συμβόλαιο 6 μηνών συν ένα χρόνο.  

Εφόσον βρεθεί η «χρυσή τομή» στο κομμάτι αυτό, τότε ο Χιμένεθ είναι ο επικρατέστερος για να μπει στο αεροπλάνο με προοτισμό την Αθήνα και να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα μπει στην «Αγιά-Σοφιά». 

Από την πλευρά του ο Γκουστάβο Πογέτ φέρεται να είναι πιο... διαλλακτικός και στις συζητήσεις που έχει κάνει με τους «κιτρινόμαυρους» συμφώνησε σε όλα, τόσο στο οικονομικό μέρος, όσο και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου (έξι μήνες με οψιόν γι' ακόμα ένα χρόνο). 

Αυτό που περιμένει ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι το κάλεσμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος θα είναι κι εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις