Με δύο κεφαλιές ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:28
UPD:21:33
INTIME SPORTS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Μία εβδομάδα μετά την ήττα του από τον Άρη (1-0), ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Το σερί των τριών νικών του «τριφυλλιού» έλαβε τέλος στην Θεσσαλονίκη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων και με πανομοιότυπο τρόπο (δύο κεφαλιές στο δεύτερο δοκάρι) κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη και να πλησιάσει στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στους 18 βαθμούς και στην 5η θέση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, που λίγο πριν το ντέρμπι είδε τους Διούδη και Κουρμπέλη να μην μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα λόγω τραυματισμών (ο διεθνής γκολκίπερ έκανε κανονικά ζέσταμα, αλλά στ΄ αποδυτήρια ένιωσε έντονη ενόχληση στη μέση του). μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε πάρα πολύ τους γηπεδούχους και στο πρώτο 5λεπτο τους ανάγκασε να μην μπορούν να περάσουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στην πρώτη τους  επίσκεψη, όμως, στα καρέ του «τριφυλλιού» οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 11ο λεπτό, φάση που αφού ελέγχθηκε από το VAR διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση κι έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η «απάντηση» του «τριφυλλιού» ήταν άμεση. Στο 16΄ ο Αϊτόρ από ασίστ του Μακέντα «έγραψε» το 1-1, σκοράροντας σε δεύτερη σερί αγώνα μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από το 20΄ και μετά δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους για να προηγηθεί.

Πρωταγωνιστές και στις δύο φάσεις ήταν οι Σφιντέρσκι και Ξενόπουλος. Ο Πολωνός στράικερ στην πρώτη έπιασε το σουτ για να αποκρούσε σωτήρια ο νεαρός γκολκίπερ των «πρασίνων» (19΄), ενώ δύο λεπτά πριν από το 45΄ στην προβολή του επιθετικού των γηπεδούχων ο Ξενόπουλος βγήκε σωτήρια κι απεσόβησε το δεύτερο γκολ του «Δικεφάλου».

Με μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Από κόρνερ του Μουργκ και κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι ο Ξενόπουλος δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε μακριά τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 65΄ κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων. Από το δεύτερο στη σειρά κόρνερ των γηπεδούχων με εκτελεστή τον Μουργκ, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι η μπάλα πήρε τροχιά προς το δεύτερο όπου ο Ίνγκασον νίκησε στον αέρα τον Σάντσες και με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 2-1.

Μη έχοντας άλλη επιλογή οι «πράσινοι» βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έβρισκε κενούς διαδρόμους και στο 77΄ λίγο έλλειψε να γίνει το 3-1 από το σουτ του Αουγκούστο.

Ακολούθησε μία κεφαλιά του Σάντσες στο 85΄ από καλή θέση που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ενώ στο 88΄ ο Χατζηγιοβάνης από πολύ κοντά έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στην προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη στο φάουλ που εκτέλεσε ο Καρλίτος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις