Νικητής το Περιστέρι στο «θρίλερ» με τη Λάρισα

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 21:16
UPD:20/12/2020 10:07
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Το Περιστέρι δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Λάρισα αλλά νίκησε με 82-78, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 5-3 ύστερα από οκτώ αγωνιστικές.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Στίβεν Γκρέι με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γιάννης Μπουρούσης (15π., 7ρ.), με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να μετρά 12 πόντους και 4 ασίστ στην επιστροφή του στα δυτικά προάστια.

Από τους Θεσσαλούς ξεχώρισε ο Τζέρι Σμιθ με 16 πόντους, ενώ κοντά του σε απόδοση βρέθηκαν οι Κώστας Παπαδάκης (12π., 4/4τρ., 7ασ.) και Τάσος Σπυρόπουλος (14π.).

Η Λάρισα, πάντως, κατέθεσε ένσταση για βολή του Βασιλόπουλου στο τέλος του αγώνα που μέτρησε για δύο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να πάει σε διαφορά δύο κατοχών. 

Το Λαύριο πέρασε με 77-60 από το Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική πορεία του τον τελευταίο καιρό και σημειώνοντας την τέταρτη συνεχή νίκη.

Αντίθετα, για τον «Γηραιό» ήταν το τρίτο κατά σειρά αρνητικό εντός έδρας αποτέλεσμα, μετά τις ήττες που προηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από Περιστέρι και ΑΕΚ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τάισον Κάρτερ (20π., με 4/5 τρίποντα, 9 ριμπ., 2 ασ), ενώ για τον Ηρακλή ξεχώρισε (αν και περιορίστηκε αρκετά) ο Βασίλης Καββαδάς (12π., 6 ριμπ.).

Ένα τρίποντο του Τέρνερ στα 0,3΄΄ πριν τη λήξη, χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο του φετινό «διπλό» στο πρωτάθλημα της Basket League και το πρώτο μετά από 18 σερί εκτός έδρας αποτυχίες.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 85-84 του Κολοσσού στη Ρόδο, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 3-5 και δίνοντας τέλος στην ισοβαθμία με τους «θαλασσί», που υποχώρησαν στο 2-6.

Κορυφαίος των νικητών, που είχαν περίπου δύο χρόνια να νικήσουν μακριά από την έδρα τους, ήταν ο Έλστον Τέρνερ με 16 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Κερέμ Καντέρ με 24.

Την πρώτη νίκη στην έδρα του κατέγραψε ο Ιωνικός, που έφτασε στο 3-5. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου επικράτησε με 86-77 του Προμηθέα, υποχρεώνοντας τους Πελοποννήσιους σε δεύτερη ήττα σε τέσσερις αγώνες.

Υπέρτεροι της πειραϊκής ομάδας ήταν οι Άνταμ Σμιθ (20π.), Τζόναθαν Έλμορ (20π.) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19π.), ενώ από το αχαϊκό συγκρότημα ξεχώρισε ο Ντάνι Αγκμπελέσε, με 22 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις