ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρουσιάζει τους υπουργούς για την Ενέργεια και το Κλίμα

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 13:46
UPD:13:49
REUTERS/TOM BRENNER
A- A A+

Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει δημόσια την ομάδα του για το κλίμα και την ενέργεια το Σάββατο, μια ομάδα που θα αναλάβει την προώθηση της φιλόδοξης πολιτικής του για το κλίμα και την ενίσχυση των ενεργειών κατά της ρύπανσης.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να κάνει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έναν από τους πυλώνες της διοίκησής του. Ωστόσο, με τη μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν και η νέα του ομάδα ενδέχεται να έχουν μικρή επιτυχία στο Κογκρέσο και αντ 'αυτού βασίζονται σε κανόνες από τις ρυθμιστικές του υπηρεσίες για να επιβάλουν αλλαγές.

Η ομάδα για το κλίμα θα παρουσιαστεί επίσημα στην πατρίδα του Μπάιντεν, Ντέλαγουερ   , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου αναμένεται να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο του για το κλίμα.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διάλεξε ένα οικείο πρόσωπο,τ η διευθύντρια του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ομπάμα (EPA) των ΗΠΑ, Τζίνα Μακ Κάρθι, για να ηγηθεί μιας νεοσυσταθείσας ομάδας ως εθνικός σύμβουλος για το κλίμα, επιφορτισμένη με την εφαρμογή της εσωτερικής ατζέντας του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν διόρισε τον Μάικλ Ρέγκαν, τον κορυφαίο περιβαλλοντικό ρυθμιστή της Βόρειας Καρολίνας, ως επικεφαλής της EPA. Ο Ρέγκαν, ο οποίος εργάστηκε με έδρα την Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των διοικήσεων Κλίντον και Μπους, έχει υπηρετήσει ως γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βόρειας Καρολίνας από το 2017.

Η δημοκρατική βουλευτής του Κογκρέσου Ντεμπ Χάαλαντ θα υπηρετήσει ως υπουργός Εσωτερικών του Μπάιντεν και η πρώην κυβερνήτης του Μίτσιγκαν Τζένιφερ Γκράνχολμ ως υπουργός ενέργειας.

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης την Μπρέντα Μάλορι, περιβαλλοντική δικηγόρο, ως πρόεδρο του Συμβουλίου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και τον Αλί Ζαΐντι, έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα για το κλίμα και τον σύμβουλο του Μπάιντεν, ως αναπληρωτή εθνικό σύμβουλο για το κλίμα.

Εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, η Χάαλαντ θα είναι η  πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που κατέχει θέση υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ, ο Μαλίρι θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα ηγηθεί του Συμβουλίου Λευκών Οίκων για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και ο Ρέγκαν,  ο πρώτος μαύρος που θα διοικούσε το EPA .

Η ομάδα επαινέθηκε σε μεγάλο βαθμό από περιβαλλοντικές ομάδες για την εμπειρία και την ποικιλομορφία της. Ωστόσο, η ισχυρή βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, την οποία ο Μπάιντεν έχει στοχεύσει συχνά στην κριτική του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξισορροπήσει τις κλιματικές της προσπάθειες με τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

«Θα παρακολουθούμε επίσης προσεκτικά για να διασφαλίσουμε ότι η εισερχόμενη διοίκηση τηρεί τις υποσχέσεις του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν στο ενεργειακό εργατικό δυναμικό και προστατεύει τα εκατομμύρια των θέσεων εργασίας που υποστηρίζονται από τη βιομηχανία μας σε πολιτείες όπως το Νέο Μεξικό, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια και σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πετρελαίου Μάικ Σόμερς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή