Δ. Γιαννακόπουλος: Η απόφαση ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 17:07
UPD:18:19
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Κώστα Μπακογιάννη, με θέμα το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό.

Η συνάντηση διήρκεσε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα. Κατά την έξοδό του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για την ενημέρωση που έλαβε από τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για όλο αυτό το πρότζεκτ. Ούτε κάποιος ο οποίος έχει διασύρει τον Παναθηναϊκό και το μόνο που σκέφτεται είναι το οικονομικό, η τσέπη του και οι εξυπηρετήσεις σε τρίτους», υπογράμμισε.

«Ούτε κάποιος που δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος για κάτι τέτοιο, ούτε κάποιος που είναι προς αποχώρηση. Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί από τη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη», συνέχισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Και κατέληξε λέγοντας: «Όποια κι αν είναι η απόφαση, η ΚΑΕ θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή για όσο διάστημα θα είμαι εγώ ιδιοκτήτης. Αν έρθει άλλος ιδιοκτήτης θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ευχολόγια τα υπογεγραμμένα μνημόνια, ενώ φάνηκε να μην ικανοποιείται από αυτά που άκουσε ως προς τη χωροθέτηση του γηπέδου μπάσκετ και συνολικά το μπασκετικό πρότζεκτ.

Επίσης, ανέφερε ότι οι όροι του μνημονίου είναι χειρότεροι από αυτούς που είχε συμφωνήσει ο ίδιος και ακόμη χειρότεροι από τους όρους που τον ανάγκασαν -όπως είπε- να αποχωρήσει από την προεδρία του Ερασιτέχνη το καλοκαίρι.

«Είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο ότι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους από της αποχώρησής μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι η εξέλιξη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Όλοι θα με ρωτήσετε τί δουλειά έχω εδώ, από τη στιγμή που δεν είμαι στην προεδρία», είπε.

«Ήρθα για να δω τι έχει αλλάξει από τη συμφωνία που είχα κάνει με όλους τους φορείς για το θέμα του Βοτανικού, γιατί με νοιάζει το καλό του Παναθηναϊκού, αλλά και για να ακούσω την πρόταση για την ΚΑΕ, ώστε να δω αν είναι συμφέρουσα, με σκοπό να μπει όχι μόνο στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης, αλλά σε όλο το πρότζεκτ».

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος «ανάλογα με τους όρους της συμφωνίας, ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει, κατακτώντας πρωταθλήματα, ή θα είναι μία ταφόπλακα. Είναι μία απόφαση ζωής ο Βοτανικός για τα τμήματα του συλλόγου και τη βιωσιμότητά του».

Και συμπλήρωσε: «Έχουν αλλάξει πολύ οι όροι από την πρώτη συμφωνία που είχα κάνει, αλλά είναι χειρότεροι και από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για να μην είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα της ομάδας. Πρέπει να πάρει την απόφαση ο ενεργός κόσμος. Κανένας άλλος».

Αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου, ανέφερε ότι «άκουσα ευχολόγια, άκουσα για ένα MoU που στο δικό μου το μυαλό ακούγονται ως ευσεβείς πόθοι. Επειδή θέλω να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα και δυνατότητα, ώστε να προχωρήσει ένα μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό, η ΚΑΕ θα συμμετέχει στις ομάδες εργασίας, παρόλο που θεωρώ ότι δύσκολα η ΚΑΕ θα πάει σ' ένα μέρος που ούτε γνωρίζει».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, «το τίμημα θα είναι υψηλό γιατί δεν εντάσσεται στην ανταλλαγή με τη Λεωφόρο. Οπότε στο δικό μου το μυαλό τα μνημόνια και τα ΜoU είναι κάτι που παίρνεις έτσι και τα σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ό,τι και να αποφασίσει η Γ.Σ. της ομάδας, δεσμεύομαι οτι θα το ακολουθήσει και η ΚΑΕ, εφόσον συνεχίσω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις