Κ. Καραμανλής: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 13:58
A- A A+

«Θέλω πρώτα από όλα να συγχαρώ τον φίλο πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν για την επιτυχία στις χθεσινές εκλογές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το Σεράγεβο.

«Θέλω να πιστεύω ότι το χθεσινό αποτέλεσμα θα συμβάλει ώστε η Τουρκία να συνεχίσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και εντονότερους ρυθμούς τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και βέβαια την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της προοπτικής», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι η «Ελλάδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί και στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια. Μια Τουρκία που προχωρά στο δρόμο της δημοκρατίας και της Ευρώπης, που αποδεικνύει στην πράξη το σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες είναι προς το συμφέρον τόσο του τουρκικού λαού όσο και ολόκληρης της γειτονιάς μας».

Τα συγχαρητήριά της προς τον Τούρκο πρωθυπουργό εξέφρασε νωρίτερα και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: « Θα ήθελα να συγχαρώ το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Τ. Ερντογάν για την εντυπωσιακή εκλογική νίκη τους. Η Τουρκία χρειάζεται μια σταθερή, δημοκρατική και ευρωπαϊκά προσανατολισμένη Κυβέρνηση, την οποία πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά μπορεί να προσφέρει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ακόμη ότι η «Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί πλήρως στο θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό κεκτημένο της Ε.Ε., ώστε η πλήρης προσαρμογή της να μπορέσει να οδηγήσει σε πλήρη ένταξη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή