Ώθηση στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ζητά από την ¶γκυρα η ΕΕ

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 14:15
A- A A+

Μήνυμα της ΕΕ προς τη νέα τουρκική κυβέρνηση να δώσει νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αναθέρμανση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ¶γκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα πλοία και τα αεροπλάνα της Κύπρου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της που απορρέουν από το πρόσθετο πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης με την ΕΕ.

«Είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει εκ νέου τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της Δικαιοσύνης και της Οικονομίας με πλήρη αποφασιστικότητα και συγκεκριμένα αποτελέσματα» είπε ο Όλι Ρεν στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Χρειάζεται να δούμε συγκεκριμένες προόδους στο θέμα των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως είναι η ελευθερία έκφρασης και η ανεξιθρησκεία και ελπίζω ότι στην έκθεσή μας το Νοέμβριο θα έχουμε να παρουσιάσουμε αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Ο επίτροπος κάλεσε ακόμα την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόσθετο πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσής με την ΕΕ ανοίγοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα πλοία και τα αεροπλάνα της Κύπρου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή