Formula 1: Στη Mercedes για άλλα τρία χρόνια ο Βολφ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 14:00
UPD:14:03
REUTERS/Eddie Keogh
A- A A+

Η Mercedes ανακοίνωσε την παρεαμονή του Τότο Βολφ στη θέση του επικεφαλής της ομάδας στη Φόρμουλα Ένα, ως διευθύνων σύμβουλος, και για την επόμενη τριετία.

Παράλληλα, ο Βολφ θα έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να μετακινηθεί σε μια νέα εκτελεστική λειτουργία εντός του οργανισμού, όταν και όποτε αυτός αποφασίσει.

Η Mercedes κοινοποίησε, επίσης, πως η βρετανική πολυεθνική εταιρεία χημικών Ineos, κύριος συνεργάτης της, θα αποκτήσει το 1/3 των μετοχών στα «ασημένια βέλη» και θα γίνει ισότιμος μέτοχος με την Daimler και τον ίδιο τον Βολφ.

Προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις ισότιμοι συνεργάτες, η Daimler θα μειώσει το ποσοστό των μετοχών που κατέχει, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι 60%, ενώ ο Βολφ θα αυξήσει το δικό του ποσοστό που είναι 30%.

Τα νέα περί παραμονής του Τότο Βολφ στη Mercedes αναμένεται να χαροποιήσουν τον Λιούις Χάμιλτον, που δεν κρατά μυστικό τον θαυμασμό του για εκείνον και το πόσο απολαμβάνει να συνεργάζεται μαζί του.

Λογικό, καθώς μαζί έχουν πανηγυρίσει επτά συνεχείς τίτλους κατασκευαστών στη Φόρμουλα Ένα. Πάντως, ο Χάμιλτον δεν έχει ανανεώσει ακόμη τη συνεργασία του με τη Mercedes, αλλά ελπίζει να το έχει κάνει ως το τέλος του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις