Διμερή θέματα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του στο Σεράγεβο

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 15:19
A- A A+

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Νίκολα Σπίριτς στο Σεράγεβο, στην οποία κυριάρχησαν οι διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Μετά τις συνομιλίες, υπεγράφησαν δύο συμφωνίες, για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και την οικονομική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην οικονομική ανασυγκρότηση της Βοσνίας και για την ένταξή της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες σε όλα τα επίπεδα, αναφερόμενος δε στην οικονομική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, μέσω του ΕΣΟΑΒ, τόνισε ότι τα εγκαίνια, σήμερα, του Κτιρίου των Κοινών Θεσμών αποτελούν επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας της χώρας μας να συμπαρασταθεί στη Βοσνία.

Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει με όλα τα μέσα την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της

χώρας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή