Ένα δώρο για τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 21:23
via REUTERS/VATICAN MEDIA
A- A A+

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 84, ζήτησε για τα γενέθλιά του ως «δώρο» -μέσω έκκλησης σε όλες τις χώρες- να διασφαλίσουν ότι οι φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

VIA REUTERS/VATICAN MEDIA

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στους πολιτικούς υπεύθυνους και στον ιδιωτικό τομέα, να υιοθετήσουν τα κατάλληλα μέτρα για να εγγυηθούν την πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 και στις αναγκαίες τεχνολογίες για να βοηθηθούν οι ασθενείς και όλοι εκείνοι οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι» άνθρωποι, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του για την Ημέρα της Ειρήνης, που γιορτάζεται την Πρωτοχρονιά. Ο ίδιος έστειλε τέσσερις αναπνευστικές συσκευές στη Βενεζουέλα.

REUTERS/REMO CASILLI

Στο κείμενο αυτό, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αργεντινός ποντίφικας που πάντα υπερασπίζεται το δίκαιο των ευάλωτων και φτωχών εκφράζει επίσης τη λύπη του για «τις διάφορες μορφές εθνικισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας» αλλά και «για τους πολέμους και τις συρράξεις που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή».

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε επίσης να κατατεθούν όλα τα χρήματα που προορίζονται για στρατιωτικές δαπάνες σε ένα «Παγκόσμιο Ταμείο» ώστε να εξαλειφθεί οριστικά η πείνα και να βοηθηθεί η ανάπτυξη των φτωχότερων χωρών.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή