Παραμένουν αρνητικές στις 5 αλλαγές οι ομάδες της Premier League

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 17:10
UPD:17:14
Pool via REUTERS/ALEX PANTLING
A- A A+

Νέο «όχι» στην εφαρμογή των 5 αλλαγών σε κάθε αγώνα είπαν οι σύλλογοι της Premier League, στη διάρκεια της σημερινής (17/12) συνεδρίασης των μετόχων.

Ωστόσο, ενέκριναν τις επιπρόσθετες αλλαγές ποδοσφαιριστών σε περίπτωση διάσεισης, ενώ οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα στο εξής να έχουν 9 παίκτες στον πάγκο, αντί για 7 που ισχύε έως σήμερα.

Αυτή ήταν η 3η φορά που οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του Νησιού δεν ενέκριναν τις 5 αλλαγές σε κάθε αναμέτρηση, παρότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι προπονητές που ζητούσαν το αντίθετο.

Για παράδειγμα ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, είχε χαρακτήρισε «αναγκαιότητα» την εφαρμογή του μέτρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είχε δηλώσει πως το τωρινό όριο των τριών αλλαγών είναι «καταστροφή».

Παρ΄ όλα αυτά και τις πιέσεις που υπήρξαν η πρόταση αυτή δεν έτυχε της πλειοψηφίας των ομάδων (απαιτούνταν 14 ψήφοι ανάμεσα στους 20 συλλόγους) στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα.

Συμφωνήθηκε, πάντως, να επιτραπέται στο εξής στις ομάδες να έχουν 9 παίκτες στον πάγκο, δύο περισσότερους από αυτούς που κάθονταν έως τώρα σε αυτούς (7). Το συγκεκριμένο μέτρο, μάλιστα, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις που ακολουθούν για την 14η αγωνιστική της Premier League.

Επίσης οι ομάδες συμφώνησαν να γίνονται αλλαγές παικτών σε περίπτωση διάσεισης, με μάξιμουμ δύο αντικαταστάσεις ανά ομάδα σε κάθε ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις