Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κινδυνεύει να χάσει τρία ματς ο Καβάνι, μετά την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε η FA

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 14:58
UPD:15:00
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Έντινσον Καβάνι, για το ποστάρισμα του Ουρουγουανού στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα social media.

Ο έμπειρος στράικερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «κόκκινων διαβόλων» στην ανατροπή και νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Σαουθάμπτον (πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ), ωστόσο, λίγο αργότερα η μεγάλη εμφάνισή του «σημαδεύτηκε» από ένα αρνητικό γεγονός.

Ο «Matador» σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο χρησιμοποίησε τη λέξη «negrito» (μαύρος) σε συνομιλία που είχε με έναν φίλο του, χαρακτηρισμός που θεωρήθηκε ρατσιστικός με βάση τα σχόλια που ακολούθησαν εναντίον του στα social media.

Αμέσως ο Καβάνι διέγραψε το συγκεκριμένο ποστ και απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά του, εξηγώντας ότι δεν είχε σε καμία των περιπτώσεων διάθεση να προσβάλλει κανέναν, παρ΄ όλα αυτά η τοποθέτησή του δεν έπεισε την FA.

Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία του άσκησε κατηγορίες για την επίμαχη ανάρτηση της 29ης Νοεμβρίου, θεωρώντας την προσβλητική και μειωτική για κάποιον άλλον άνθρωπο.

Ο Καβάνι έχει δικαίωμα να απολογηθεί μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, για το αν αποδέχεται την κατηγορία ή θα καταθέσει έφεση.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος τότε η μίνιμουμ τιμωρία του θα είναι αποκλεισμός τριών αγωνιστικών από το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις