«Ανώμαλη προσγείωση» για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 23:22
UPD:17/12/2020 00:46
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Μετά από δύο τεράστιες εκτός έδρας νίκες την περασμένη εβδομάδα σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός στο πρώτο από τα δύο εντός έδρας ματς της τρέχουσας «διαβολοβδομάδας» της Euroleague υποχρεώθηκε σε «ανώμαλη προσγείωση» από την Βαλένθια στο ΣΕΦ.

Οι «νυχτερίδες» με ηγέτη τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς επικράτησαν με 95-86 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής; της κανονικής περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να βλέπουν το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 7-6, ενώ οι Ισπανοί ανέβηκαν στο 9-5 κι «έπιασαν» την Μπάγερν στην τέταρτη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την επαφή στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς διάρκεια στην άμυνά τους δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να απειλήσουν τη Βαλένθια.

Κορυφαίος των νικητών ο Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τον Ολυμπιακό, που έχασε με τραυματισμό τον Γιώργο Πρίντεζη στο  στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης (τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι), ξεχώρισε ο Κώστας Σλούκας με 18 πόντους, και 7 ασίστ.

Στην καλύτερη επιθετική βραδιά του από τότε που επέστρεψε στο λιμάνι ο Κώστας Σλούκας δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Ο διεθνής πλέι μέικερ του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 18 πόντους από 4/8 τρίποντα και 7 ασίστ, που δεν ήταν αρκετοί για την ανατροπή του σκηνικού.

Ο ΜακΚίσικ πρόσθεσε 16 πόντους, ενώ από 14 πόντους και 7 ριμπάουντ είχαν συγκομιδή ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Χάρισον και Τζένκινς δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, ενώ στο «5» ο Οκτάβιους Έλις ήταν «άσφαιρος» στον μικρό πάντως χρόνο συμμετοχής που πήρε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα (6:50’’).

Τα 31 ριμπάουντ των Ισπανών έναντι των 24 του Ολυμπιακού ήταν ο τομέας που «πλήγωσε» τους Πειραιώτες, σε μια βραδιά που είδαν και τον Γιώργο Πρίντεζη να τραυματίζεται στο 8ο λεπτό, να αποσύρεται στα αποδυτήρια και να μην επιστρέφει.

Εκτός δωδεκάδας είχε μείνει, λόγω τραυματισμού στον αυχένα και ο Κώστας Παπανικολάου.

Την Παρασκευή (18/12, 21:00), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις