Βόβορας και Παπαπέτρου συμφωνούν: «Μπροστά μας η Άλμπα, ξεχνάμε την Ρεάλ»

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:26
UPD:18:29
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ανάλογη εμφάνιση με αυτή επί της Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει και στο αυριανό (17/12) ματς με την Άλμπα Βερολίνου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από εξαιρετική παρουσία εναντίον της «Βασίλισσας», αλλά στο φινάλε ηττήθηκαν μετά από δύο παρατάσεις. Άπαντες γνωρίζουν ότι δεν έχουν χρόνο ν΄ ασχοληθούν με το τι συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα (σ.σ. διαιτητικά λάθη) και το μόνο που πρέπει να σκέφτονται είναι το ματς με τους Γερμανούς που προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες στην Euroleague.

Ο προπονητής του τριφυλλιού ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη διάρκεια της media day, λέγοντας πως «αυτό που ισχύει στην EuroLeague είναι ότι πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Αυτό που είπα στα παιδιά, ότι αν θέλουμε να πούμε ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν κάτι αντιπροσωπευτικό για την ομάδα μας, πρέπει να το δείξουμε στο αυριανό.

Αν χρειαζόταν να παίξουμε με χαρακτήρα και σκληράδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, αύριο πρέπει να το κάνεις ίσως σε υπερθετικό βαθμό. Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει τον βαθμό νοοτροπίας μας και το "μέταλλο" αυτής της ομάδας».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πώς θ' αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων του, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: «Το ότι προέρχονται από συνεχόμενες νίκες, σίγουρα τους δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση, αλλά κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Η Άλμπα είναι μια ομάδα που της αρέσει στο ελεύθερο παιχνίδι να διαβάζει καταστάσεις. Άρα νομίζω ότι ο βαθμός πίεσης που θα μεταφέρουμε στην αντίπαλη ομάδα, θα μπορέσει να χαλάσει αυτές τις συνεργασίες που έχουν.»

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σχολίασε: «Επιβάλλεται να ξεχάσουμε τι έγινε με την Ρεάλ. Υπάρχει ένα παιχνίδι μπροστά μας, που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το κερδίσουμε.

Το χθεσινό αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Από την άλλη, στη ζωή διαρκώς μαθαίνεις και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε από το χθεσινό παιχνίδι, να βελτιωθούμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό για πολλά πράγματα που κάναμε καλά, να συνεχίσουμε να τα κάνουμε καλά στην πορεία.».:

Για το πώς μπορεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να επιδείξει την απαιτούμενη σταθερότητα στην άμυνα, εν όψει της συνέχειας, σημείωσε: «Αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό και εγκεφαλικό κομμάτι. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αγώνα με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, δεν υπάρχουν εύκολες νίκες.

Αν δεν μπεις με σωστή προσέγγιση, μπορείς να χάσεις με είκοσι πόντους από οποιονδήποτε. Οπότε νομίζω ότι το χθεσινό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Προφανώς είμαστε μια νέα ομάδα, όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χθεσινό αγώνα ως οδηγό για το αυριανό, που είναι πολύ σημαντικό".

Όσο για το γεγονός πως πέρσι απέναντι στην Άλμπα, στο ίδιο γήπεδο, οι πράσινοι έδωσαν δύο παρατάσεις είπε αστειευόμενος: «Ελπίζω πάλι όχι διπλή παράταση με την Άλμπα. Δεν ξέρω τι θα με κάνει να επανέλθω», είπε αστειευόμενος.

Κλείνοντας υποστήριξε: «Η Άλμπα είναι μια ομάδα που έχει φοβερή ενέργεια, παίζει για σαράντα λεπτά με την ίδια θέληση, ανεξαρτήτως αν είναι στο +20 ή στο -20 στο παιχνίδι.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας, γιατί σε οδηγεί σε λάθη, κι από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε με το ίδιο πρόσωπο αμυντικά.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις