Εγκρίθηκε η δημοπράτηση ανακατασκευής του γυμναστηρίου «Π. Καπαγέρωφ»

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 17:33
UPD:17:37
Eurokinissi Sports/TΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
A- A A+

Η διαδικασία ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, γνωστό και ως «Παπαστράτειο», συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ, ξεκινά άμεσα. 

Ύστερα από τη χθεσινή (15/12) ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αρχίζει η δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής. 

«Οι Πειραιώτες, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την αθλητισμό, γνωρίζουν την ιστορία του "Παπαστράτειου", το οποίο είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Βούλησή μας είναι σημαντικοί αθλητικοί χώροι όπως ο συγκεκριμένος, να αποτελέσουν πόλο έλξης των νέων παιδιών. Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του έργου οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο γυμναστήριο».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, σημείωσε: «Τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου προκειμένου ιστορικά σωματεία της περιοχής του μπάσκετ και του βόλεϊ να επιστρέψουν στο σπίτι τους»

Η κυρία Αντωνάκου πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις προγραμματικές  δεσμεύσεις και τις κατευθύνσεις του κ. Πατούλη θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά την έγκριση του νέου προγράμματος έργων, θα ανακοινωθούν σημαντικά νέα αθλητικά έργα, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πειραιά.  

Το γυμναστήριο «Πέτρος Καπαγέρφω» κατασκευάστηκε το 1966, σε χώρο επί των οδών Φωκίωνος και Γραβιάς που παραχωρήθηκε από το δήμο Πειραιά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ίδρυση Κλειστού Γυμναστηρίου και λειτούργησε ως Ν.Π.Δ.Δ. το 1970, με την επωνυμία «Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιώς».

Το γυμναστήριο διέθετε άδεια λειτουργίας ως τις 27-4-2007, όταν μετά από έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλόλητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της κρατικής Περιφέρειας, κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας. 

Τον Οκτώβριο του 2012 η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων από ίδιους πόρους την ανακατασκευή του γυμναστηρίου, με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνεργάστηκαν προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και  να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες, που προσδιόρισαν το τελικό προϋπολογισμό των εργασιών στα 8,5 εκ. ευρώ.

Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου μεταξύ ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά  και Περιφέρειας Αττικής υπογράφηκε το 2019. Όμως, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (παθητική πυροπροστασία, ΚΕΝΑΚ κ.α.) και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, προέκυψε η ανάγκη ανασύνταξης τευχών της μελέτης, προκειμένου να ακολουθήσει ασφαλής δημοπράτηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις